Το ΣΔΟΕ «ξεσκονίζει» τα ταμεία της Χρυσής Αυγής -Αναζητά έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες - iefimerida.gr

Το ΣΔΟΕ «ξεσκονίζει» τα ταμεία της Χρυσής Αυγής -Αναζητά έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ανακριτής που συντονίζει την έρευνα για τις εγκληματικές δραστηριότητες της ΧΑ αναμένεται να διαβιβάσει αίτημα προς την Ένωση Εληνικών Τραπεζών για τον έλεγχο των ταμείων της οργάνωσης.Οι διωκτικές αρχές αναζητούν τις διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με το οργανωμένο έγκλημα και προσπαθούν να αποκαλύψουν έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση της Τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις ως τώρα εφόδους των Αρχών σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, συλλέγεται πλούσιο υλικό για χρηματικές συναλλαγές της οργάνωσης ή επιφανών στελεχών της από τη Δικαιοσύνη και σιγά σιγά προκύπτουν οι δρόμοι που ακολουθεί το βρώμικο χρήμα, μέσω τραπεζικών καταθέσεων ή με μετρητά, θα αναλάβει να «φωτίσει» το ΣΔΟΕ που βρίσκεται εν αναμονή δικαστικής εντολής για να προχωρήσει στο «πάγωμα» και, εν συνεχεία, στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του κόμματος και των συλληφθέντων στελεχών του.

Οι τράπεζες θα κληθούν έτσι να δώσουν στοιχεία για αναλήψεις και καταθέσεις από τους λογαριασμούς της οργάνωσης. Την ίδια ώρα θα αναζητηθούν επίσης, σύμφωνα με τις εντολές που θα δώσει ο ανακριτής, φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε Ελλάδα και εξωτερικό που θα ελεγχθούν για την προέλευση των χρημάτων που πρόσφεραν στην οργάνωση.

φωτογραφία: fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ