Η κυβέρνηση και η Βουλή βάζουν τέλος στη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση και η Βουλή βάζουν τέλος στη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αρχηγός και οι βουλευτές – στελέχη της Χρυσής Αυγής βρίσκονται ήδη στα κρατητήρια και πλέον η κυβέρνηση και η Βουλή θα προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να αντιμετωπίσουν την οργάνωση.Οπως αναφέρει και το capital η πρώτη ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και προβλέπει την αναστολή, σε πρώτη φάση, της κρατικής επιχορήγησης σε κόμμα του οποίου βουλευτές βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σε δεύτερη φάση, στην περίπτωση δηλαδή που υπάρξει δικαστική καταδίκη, η αναστολή θα μετατρέπεται σε διακοπή.

Την ίδια ώρα συμπληρωματικό ρόλο σε αυτή τη ρύθμιση θα παίξει η αλλαγή του Καταστατικού της Βουλής σχετικά με την καταβολή της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης σε βουλευτές που κατηγορούνται για εγκληματικές πράξεις. Ο πρόεδρος του Σώματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης προτίθεται να φέρει σήμερα το θέμα στην Επιτροπή Κανονισμού για να ληφθεί η απόφαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ