Οι μητροπολίτες που στήριζαν με το κήρυγμα τους τη Χρυσή Αυγή -Οι λιτανείες εικόνων από τα τάγματα εφόδου - iefimerida.gr

Οι μητροπολίτες που στήριζαν με το κήρυγμα τους τη Χρυσή Αυγή -Οι λιτανείες εικόνων από τα τάγματα εφόδου

Οι μητροπολίτες που στήριζαν με το κήρυγμα τους την Χρυσή Αυγή -Οι λιτανείες εικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η συντριπτική πλειονότητα των ιεραρχών να αποδοκιμάζει κατηγορηματικά τις πράξεις και τις απόψεις της Χρυσής Αυγής, ωστόσο και στο χώρο της Εκκλησίας εντοπίζονται μητροπολίτες που τάσσονται στο πλευρό του ακροδεξιού κόμματος και στήριζαν το ρατσιστικό λόγο των μελών τους. Κάποιοι μάλιστα προχωρούσαν και σε λιτανείες με τις εικόνες των αγίων να μεταφέρονται στους ώμους χρυσαυγιτών, όπως πέρυσι, στο χωριό Αυξέντι της Ξάνθης, μέλη της Χρυσής Αυγής με στολές παραλλαγής και τα μαύρα μπλουζάκια μετέφεραν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου του χωριού.Οπως αναφέρουν και τα νέα οι τρεις «σκληροί» μητροπολίτες που φλερτάρουν δημοσίως με τον ρατσιστικό λόγο της Χρυσής Αυγής είναι:

  • Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγραψε στο προσωπικό blog του ότι κακώς η Χρυσή Αυγή δεν έχει εισακούσει τις εκκλήσεις του να «διορθώσει» ορισμένες ακραίες συμπεριφορές, καθώς στους κόλπους της «υπάρχουν πολλά σοβαρά πρόσωπα»

  • Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας

«Ευχή μου και προσευχή μου είναι να μην αργήσει ο καιρός που τις μαύρες μπλούζες που φοράτε τώρα που αγωνίζεστε να τις αντικαταστήσετε με μπλε και άσπρες μπλούζες», είχε δηλώσει πέρυσι προς υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής

  • Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

Τελευταία κατακεραυνώνει τη Χρυσή Αυγή μόνο στο κομμάτι που αφορά τον παγανιστικό της χαρακτήρα. Πέρυσι δήλωνε πως δέχθηκε ευχαρίστως τη συμπαράσταση βουλευτών της, όταν κατάθεσε μήνυση κατά του σκηνοθέτη του θεατρικού έργου «Corpus Christi»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ