Η φασίστρια top model φορούσε γόβες Louboutin για ιδεολογικό μπαστούνι – Kαι ο σχεδιαστής της έκανε μια μήνυση τακούνι [εικόνα] - iefimerida.gr

Η φασίστρια top model φορούσε γόβες Louboutin για ιδεολογικό μπαστούνι – Kαι ο σχεδιαστής της έκανε μια μήνυση τακούνι [εικόνα]

Η φασίστρια top model φορούσε γόβες Louboutin για ιδεολογικό μπαστούνι – Kαι ο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προκαλεί η ακροδεξιά διαφημιστική καμπάνια που χρησιμοποιεί τα γνωστά ποθητά γυναικεία πατούμενα και τις γάμπες διάσημου μοντέλου, νυν ακροδεξιάς βουλευτίνας για να δείξει τον κίνδυνο του Ισλάμ.

Είναι κλασσικές, είναι σέξι, είναι πανάκριβες, είναι αντικείμενα πόθου (από τις γυναίκες και από τους άντρες όταν βλέπουν να τις φοράνε οι γυναίκες ή και άντρες αν έχεις ανοιχτούς ορίζοντες). Οι γόβες στιλέτο ορόσημο της αυτοκρατορίας των Louboutin, με την κόκκινη σόλα. Είναι όμως συμβατές με τις μουσουλμάνες; Και πως συνδυάζονται με το μήκος της μπούρκας;

Με βάση τον παραπάνω πολύπλοκο και σοφιστικέ όπως είναι φανερό, προβληματισμό, ένα βελγικό ακροδεξιό κόμμα που φημίζεται για τις προχώ προκλητικές του διαφημιστικές ιδέες, αποφάσισε να επενδύσει στην ισλαμοφοβία, χρησιμοποιώντας το γυναικείο πόδι, για να πατήσει πόδι, αλλά χωρίς να λογαριάζει τον τσαγκάρη.

Κέντρο βάρους της αφίσας; Ένα ζευγάρι από γυναικεία πόδια, που στηρίζονται πάνω στις περιβόητες Louboutin, με το μήκος των ποδιών της σημαδεμένο γραφιστικά σε διάφορα επίπεδα, τα οποία υποδεικνύουν το πως αυτή η γυναίκα θα χαρακτηριζόταν σε μια ισλαμική κοινωνία αν το φόρεμά της έφτανε στο κάθε επίπεδο: "Πόρνη, προκλητική, για λιθοβολισμό, συμβατή με το κοράνι κλπ". Με κυρίαρχο σλόγκαν "Ελευθερία ή Ισλάμ" και εμπνευστή της καμπάνιας την οργάνωση "Γυναίκες ενάντια στον Ισλαμισμό".

Με μια πρώτη ματιά, μια τέτοια αφίσα μια μπορούσε να θεωρηθεί και ως μια προοδευτική φεμινιστική κίνηση ενάντια στην καταπίεση που υφίστανται οι γυναίκες στις ισλαμικές χώρες. Μόνο που η συγκεκριμένη αφίσα αφ' ενός δεν απευθύνεται στις κατοίκους των ισλαμικών χωρών αλλά στα ξενοφοβικά ένστικτα των Βέλγων και αφ' ετέρου η συγκεκριμένη οργάνωση είναι παρακλάδι του ακροδεξιού κόμματος Vlaams Belang που έχει σε πρώτη θέση στην ατζέντα του τον διωγμό των μεταναστών. Με τα πόδια της αφίσας να ανήκουν στην Μις Βέλγιο του 1991 Άνκε Βαν Ντέρμερς από παλαιότερη φωτογράφιση της φυσικά, εφ' όσον τώρα που μέστωσε άλλαξε καριέρα. Και είναι γερουσιάστρια του προαναφερθέντος κόμματος.

Με τις γόβες – σήμα κατατεθέν του οίκου, να κερδίζουν το βλέμμα περισσότερο κι από τα ίδια τα πόδια ή το σλόγκαν της αφίσας. Προκαλώντας εγκεφαλικό στον σχεδιαστή Κριστιάν Λουμπουτέν ο οποίος και κατέφυγε πριν δύο μέρες στα δικαστήρια ζητώντας να ακολουθηθούν κατεπείγουσες διαδικασίες για την απαγόρευση της και την σύνδεση του με φασιστικές εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ