Επιφυλακτική για την παράταση της διαθεσιμότητας η Τρόικα - iefimerida.gr

Επιφυλακτική για την παράταση της διαθεσιμότητας η Τρόικα

Πρόοδος χωρίς αποτέλεσμα στη συνάντηση Τρόικα- Μητσοτάκη – Θα επανέλθουν τέλη Οκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ώρες κράτησε η σύσκεψη της Τρόικα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για πρόοδο στις συζητήσεις, χωρίς όμως να προκύψει αποτέλεσμα. Για αυτό το λόγο θα γίνει νέος γύρος διαπραγματεύσεων προς το τέλος Οκτωβρίου.

Στο ζήτημα του πρώτου κύματος της διαθεσιμότητας εκκρεμούν μόνο κάποια ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα, ενώ η κυβέρνηση έθεσε επίσημα το αίτημα για δίμηνη παράταση στο δεύτερο κύμα που αφορά την κινητικότητα άλλων 12.500 υπαλλήλων μέχρι το Δεκέμβριο. Η Τρόικα δεν έχει απαντήσει ακόμη σε αυτό το θέμα.

Οπως τονίζει το υπουργείο, δεν έγινε συζήτηση για τις απολύσεις. Αυτό που επιδιώκει η ελληνική πλευρά είναι να προσμετρηθούν στις απολύσεις τις 2.660 των εργαζομένων της ΕΡΤ αλλά και των χιλιάδων συμβασιούχων που παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων.

Πηγή: Βήμα
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ