Με τον Τζον Κέρι συναντήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Νέο μήνυμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τη Χ.Α. - iefimerida.gr

Με τον Τζον Κέρι συναντήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Νέο μήνυμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τη Χ.Α.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο περιθώριο του διατλαντικού δείπνου εργασίας των υπουργών Εξωτερικών Ε.Ε.- ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη. Νέο μήνυμα για τη Χρυσή Αυγή έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τη «βροχή» ερωτήσεων που δέχθηκε για το νεοναζιστικό κόμμα, κατά τις επαφές του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με ελληνική διπλωματική πηγή, στη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Κέρι για τις ελληνικές θέσεις στο Κυπριακό και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Η Χ.Α. φαντασιώνεται καταστάσεις αποσταθεροποίησης»

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, ο κ. Βενιζέλος στάθηκε στο γεγονός ότι κατά τις διμερείς επαφές που είχε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, πολλοί συνομιλητές του τον ρωτούσαν για τη Χρυσή Αυγή.

Η Χ.Α., παρατήρησε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «φαντασιώνεται καταστάσεις αποσταθεροποίησης γιατί αυτές επιθυμεί, αυτές επιδιώκει. Η αποκάλυψη όμως του πραγματικού τους προσώπου και η ενεργοποίηση του νόμου σε σχέση με τη δράση της δεν είναι στοιχείο αποσταθεροποίησης, αλλά στοιχείο σταθεροποίησης και ενίσχυσης της δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου».

Ιδιαίτερη αναφορά στην προστασία της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, αλλά «χωρίς ονομαστική αναφορά στην Χρυσή Αυγή» -όπως διευκρίνισε- θα κάνει ο κ. Βενιζέλος και κατά την αποψινή ομιλία του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ, στέλνοντας το μήνυμα πως «οποιοδήποτε φασιστικό, ναζιστικό, ξενοφοβικό και απειλητικό πολιτικό φαινόμενο θα αντιμετωπίζεται με βάση τη δημοκρατική νομιμότητα».

Στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών έχει σήμερα συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ιορδανίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Αλγερίας. Χθες, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν, Ερλάν Ιντρίσοφ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν διεθνή και περιφερειακά ζητήματα και εξετάστηκαν τρόποι διεύρυνσης των πολιτικών, οικονομικών και ενεργειακών σχέσεων Ελλάδας- Καζακστάν, καθώς και ενίσχυσης της συνεργασίας των εμπορικών επιμελητηρίων των δύο χωρών. Οι κ.κ. Βενιζέλος και Ιντρίσοφ αναφέρθηκαν, επίσης, στην ανάγκη προώθησης των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης- Καζακστάν, κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Τέλος, κ. Βενιζέλος μετέφερε πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Καζάκο ομόλογό του, για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ