Μια νέα υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Κολωνάκι ομορφαίνει την πόλη [εικόνες] - iefimerida.gr

Μια νέα υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Κολωνάκι ομορφαίνει την πόλη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάτι αλλάζει προς το καλύτερο στο κέντρο της Αθήνας, με την εμφάνιση μιας ακόμη ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι.

Μετά τις δυο πρώτες ανταλλακτικές βιβλιοθήκες στην Κηφισιά και στη Στέγη, το Remap4, παρουσίασε την τρίτη βιβλιοθήκη που αύριο θα βρεθεί στη Biennale της Αθήνας μέχρι τη μόνιμη εγκατάστασή της στο Κολωνάκι στις 19 Οκτωβρίου.

Μια νέα υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Κολωνάκι ομορφαίνει την πόλη [εικόνες]   | iefimerida.gr 0



Μετά τις τρεις υπαίθριες ανταλλακτικές βιβλιοθήκες που άνοιξαν στην Αθήνα, η πρώτη στην Κηφισιά, η δεύτερη στη Στέγη, και η τρίτη σε μόνιμη περιοδεία, οι αρχιτέκτονες Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου και Ελευθέριος Αμπατζής μας συστήνουν τη νέα τους βιβλιοθήκη που θα βρίσκεται μόνιμα από τις 19 Οκτωβρίου στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι.

Μια νέα υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Κολωνάκι ομορφαίνει την πόλη [εικόνες]   | iefimerida.gr 1


Στο παλιό Χρηματιστήριο, για την 4η Μπιενάλε της Αθήνας που έχει εγκαίνια το Σάββατο 28/9

Η βιβλιοθήκη φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή των Ελευθέριου Αμπατζή και Αιμιλίας Ιωαννίδου και αποτελεί ένα δημόσιο χώρο, με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό, ελεύθερο ωράριο, με στόχο την ανταλλαγή βιβλίων και ιδεών.

Το ζητούμενο είναι ακριβώς αυτή η ανταλλαγή: δίνεις ένα βιβλίο, παίρνεις ένα άλλο. Για να ανταλλάξεις ένα βιβλίο, αρκεί να εκτυπώσεις το αυτοκόλλητο με το λογότυπο «αντάλλαξέ το» και να το κολλήσεις στο βιβλίο που ανταλλάζεις για να το διαφυλάξεις από την κλοπή.

Μια νέα υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Κολωνάκι ομορφαίνει την πόλη [εικόνες]   | iefimerida.gr 2


Κατά τη μεταφορά της από το Remap4

Μπορείτε να πάρετε και να δώσετε όσα βιβλία θέλετε στην ανταλλακτική. Μπορείτε ακόμα και να πάρετε ένα βιβλίο, εάν σας αρέσει πολύ, χωρίς να αφήσετε κάποιο άλλο.

Μια νέα υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Κολωνάκι ομορφαίνει την πόλη [εικόνες]   | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ