Συνάντηση Βενιζέλου - Πόποσκι στη Νέα Υόρκη - Τι είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ στον ομόλογό του της ΠΓΔΜ - iefimerida.gr

Συνάντηση Βενιζέλου - Πόποσκι στη Νέα Υόρκη - Τι είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ στον ομόλογό του της ΠΓΔΜ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις πάγιες ελληνικές θέσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής μας χώρας, Νίκολα Πόποσκι, κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόγκη στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Όσον αφορά το εκκρεμές ζήτημα της ονομασίας ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε στον κ. Πόποσκι τις θέσεις που είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει και στον ειδικό διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ενώ συζητήθηκε και το γενικότερο πλαίσιο των διμερών σχέσεων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ επέρριψε τη ευθύνη για το αδιέξοδο στη Αθήνα. Οι ελληνικές θέσεις «αποτελούν τη βάση του προβλήματος», υποστήριξε. «Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν έχουν διάθεση να αποτελέσουν μέρος της λύσης του προβλήματος. Για όλα τα άλλα μπορούμε να συνεργαστούμε, όμως για το πρόβλημα (της ονομασίας) μας χωρίζουν βουνά», δήλωσε ο κ. Πόποσκι, σύμφωνα με το Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων της ΠΓΔΜ, ΜΙΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ