Παύλος Αλιβιζάτος, ο Ελληνοαμερικανός που διεκδικεί με αξιώσεις το Νόμπελ Χημείας - iefimerida.gr

Παύλος Αλιβιζάτος, ο Ελληνοαμερικανός που διεκδικεί με αξιώσεις το Νόμπελ Χημείας

Παύλος Αλιβιζάτος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός χημικός, ο Παύλος Αλιβιζάτος, είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για το φετινό Νόμπελ Χημείας. Αυτό εκτιμά στις παραδοσιακές προβλέψεις για τα βραβεία που κάνει ο οργανισμός Thomson Reuters.

Σύμφωνα με αυτές, ο κ. Αλιβιζάτος είναι ένας από τους ισχυρούς διεκδικητές των βραβείων που θα απονεμηθούν στις 9 Οκτωβρίου, χάρη στη συνεισφορά του στον τομέα της νανοτεχνολογίας. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ γεννήθηκε στο Σικάγο το 1959, αλλά στα δέκα του μετακόμισε με την οικογένειά του στην Ελλάδα, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο. Στη συνέχεια επέστρεψε στις ΗΠΑ όπου σπούδασε και διακρίθηκε στην επιστημονική κοινότητα.

Σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα της Thomson Reuters, θεωρείται πέμπτος στη λίστα των 100 κορυφαίων χημικών διεθνώς κατά την τελευταία δεκαετία. Παράλληλα έχει τιμηθεί με μερικά από τα πιο σημαντικά επιστημονικά βραβεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ