CINETROLL: Θρυλική disco τραβεστί εναντίον punk οργισμένων φεμινιστριών [βίντεο] - iefimerida.gr

CINETROLL: Θρυλική disco τραβεστί εναντίον punk οργισμένων φεμινιστριών [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μητέρα των κινηματογραφικών μαχών στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας και παρουσιάζει τις καλύτερες προβολές για την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.

Από τις ξέφρενες μέρες και νύχτες της Divine, της πιο αυτοφλεγόμενης τραβεστί του πάντοτε, μέχρι την σημερινή ομοφοβική Ρωσία και τις αγριεμένες και φυλακισμένες Pussy Riot. Και από τον ροκ κόσμο ενός από τους πιο ασυμβίβαστους έλληνες σκηνοθέτες, του Νίκου Τριανταφυλλίδη μέχρι τα ισραηλινά αιματοβαμμένα ξαδερφάκια του Παρκ Τσαν Γουκ. Η σημερινή μέρα στο 19ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο ευπρόσδεκτα εκτός κάθε ελέγχου και καθώς πρέπει συμπεριφοράς, βραδιές σινεμά και όχι μόνο, εφ' όσον θα τελειώσει με ένα πάρτι έκπληξη στην πλατεία Καρύτση για την ελληνική ταινία Οι Αισθηματίες.
*περισσότερα για το πλήρες πρόγραμμα προβολών του φεστιβάλ στο www.aiff.gr

ΟDEON OΠΕΡΑ 1

20.30: Pussy Riot, A Punk Prayer
Ασυμβίβαστες, προκλητικές, αναρχικές, και φυλακισμένες. Το γυναικείο συγκρότημα των Pussy Riots από τη Μόσχα, με τις μάσκες και τους οργισμένους στίχους στα τραγούδια τους αποδείχτηκαν ο χειρότερος εφιάλτης του Βλάντιμιρ Πούτιν. Το κράτος κήρυξε παράνομες τις ακτιβιστικές τους εμφανίσεις και οι ίδιες κατέληξαν φυλακισμένες, μετά τη θεαματική τους performance σε ένα ορθόδοξο καθεδρικό ναό. Ευκαιρία να μάθεις τα πάντα για αυτές σε ένα από τα πιο εκρηκτικά ντοκιμαντέρ της χρονιάς.

23.00: Βig Bad Wolves
Τρόμος, μαύρο κατράμι χιούμορ, αίμα και σασπένς σε ένα cult θρίλερ από το Ισραήλ που πολλοί το συγκρίνουν με τον διεστραμμένα παραμυθένιο και βίαιο κόσμο του Παρκ Τσαν Γουκ. Μπάτσος εκτός των ορίων του νόμου, συν χαροκαμένος πατέρας σε εκδικητική διάθεση συν ύποπτος για τα ακέφαλα πτώματα κοριτσιών, θρησκευόμενος δάσκαλος, θα δημιουργήσουν μια χαρωπή παρέα εξαπάτησης, βίας και αποκαλύψεων στην ταινία που βραβεύτηκε ως η καλύτερη του φετινού φεστιβάλ Fantasia.

IDEAL

20.00 Οι Aισθηματίες
Ένας από τους τελευταίους γνήσιους ροκ σκηνοθέτες αυτής της χώρας, (πέρα από την κακοποιημένη έκφραση του όρου) επιστρέφει για να αποδείξει ότι το νέο ελληνικό σινεμά δεν αποτελείται μόνο από κακοποιημένες αυτιστικές οικογένειες. Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης (Ράδιο Μόσχα) μετά από πολύχρονη απουσία, σε μια ντελιριακή ιστορία έρωτα, εφηβικής τρέλας, και αρχαιοκάπηλων με νεκροφόρες.

22.15 Ι am Divine
H θρυλική ντραγκ περσόνα του υπέρβαρου Χάρις Γκλεν Μίλτστεντ που το περιοδικό People αποκάλεσε «drag queen of the century» ξεπέρασε σαν μούσα του Τζον Ουότερς κάθε συμβατική έννοια του γούστου ανάγοντας το κιτς σε υπέρτατη μορφή επαναστατικής τέχνης. Έφαγε μπροστά στην κάμερα κακάκια σκύλου, θριάμβεψε σαν trash queen στις gay disco με τα σουξέ της, λατρεύτηκε όσο ελάχιστοι τόσο από τη mainstream σόου μπιζ όσο και την avant garde κοινότητα και πέθανε σε ηλικία 42 ετών στον ύπνο της. Aυτό το ντοκιμαντέρ δεν είναι μόνο η ζωή της, είναι η αποτύπωση μιας μαγικά διαταραγμένης θρυλικής εποχής, που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι υπήρξε.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ