Αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ σε έξι μήνες, «υποσχέθηκε» στην Τρόικα ο υπουργός Ναυτιλίας - iefimerida.gr

Αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ σε έξι μήνες, «υποσχέθηκε» στην Τρόικα ο υπουργός Ναυτιλίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκρατικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) μέσα σε έξι μήνες «υποσχέθηκε» ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στους επικεφαλής της Τρόικα, προκειμένου όπως είπε, να αποφευχθεί η επιβολή νέων φόρων και η λήψη νέων οικονομικών μέτρων.

Στη συνάντηση που έγινε το απόγευμα στο υπουργείο, έγινε συζήτηση σχετικά με τις προθέσεις του υπουργείου για τη συμφωνία ΟΛΠ-CΟSCΟ, με τον κ. Βαρβιτσιώτης να επισημαινει ότι οποιαδήποτε διαδικασία ακολουθηθεί για τον ΟΛΠ, είτε μέσω του φιλικού διακανονισμού με την COSCO, είτε με την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών, θα πρέπει να έχει και την έγκριση της ΕΕ.

Συζητήθηκαν εξάλλου τα μέτρα για την ακτοπλοΐα. Όπως προβλεπόταν από το μνημόνιο παρουσιάστηκε έκθεση αξιολόγησης για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως για παράδειγμα για τα ταχύπλοα για τα οποία μειώθηκε ο χρόνος δρομολόγησής τους, για την κατάργηση της 10μηνης υποχρεωτικής στελέχωσης, για την κατάργηση των εκπτώσεων και για τον αντίκτυπο που είχε η μείωση των συνθέσεων της Αδριατικής.

Αναφορά έγινε και στο νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής, στην απελευθέρωση της αγοράς και την αναδιάρθρωση του Λιμενικού Σώματος.

Το θέμα των αποκρατικοποιήσεων θα τεθεί οπωσδήποτε και κατά τη νέα επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών στο υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη.

Οι συναντήσεις θα αρχίσουν το πρωί και θα επί τάπητος θα τεθούν όλα τα μεγάλα ανοιχτά θέματα, όπως το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2013 και το πρωτογενές πλεόνασμα, ο προϋπολογισμός του 2014, η πορεία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το σχέδιο διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ο κώδικας των δικηγόρων, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Νωρίς το απόγευμα, στις διαπραγματεύσεις αναμένεται να μετάσχει και η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Φώφη Γεννηματά, καθώς οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ