Ανατριχιαστικός παγκόσμιος χάρτης της NASA δείχνει πού είναι πιθανότερο να πεθάνει κανείς από την ατμοσφαιρική ρύπανση [γράφημα] - iefimerida.gr

Ανατριχιαστικός παγκόσμιος χάρτης της NASA δείχνει πού είναι πιθανότερο να πεθάνει κανείς από την ατμοσφαιρική ρύπανση [γράφημα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με ειδική επιστημονική μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Ιούλιο, ένας τοξικός τύπος ατμοσφαιρικής ρύπανσης γνωστός ως PM 2.5 (Fine Particle Matter) είναι η αιτία 2.1 εκατομμυρίων θανάτων κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

Προσφάτως, η NASA έκανε ένα βήμα παραπέρα και δημοσίευσε ένα χάρτη που εκτιμά το μέσο αριθμό θανάτων ετησίως ανά 386 τετραγωνικά μίλια, εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Οι μπλε περιοχές του χάρτη είναι εκείνες που έχουν σημειώσει βελτίωση ως προς την ποιότητα της ατμόσφαιράς τους, ενώ οι σκούρες καφέ εκείνες στις οποίες σημειώνονται οι περισσότεροι θάνατοι.

Δείτε την εικόνα-γράφημα:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ