«Ουρές» για την Ιλιάδα κάνουν οι Ολλανδοί – Η παράσταση ταξιδεύει στο Άμστερνταμ για δυο μέρες - iefimerida.gr

«Ουρές» για την Ιλιάδα κάνουν οι Ολλανδοί – Η παράσταση ταξιδεύει στο Άμστερνταμ για δυο μέρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Εθνικό Θέατρο της Ολλανδίας Stadsschoumburg πρόκειται να ταξιδέψει η παράσταση Ιλιάδα του Στάθη Λιβαθινού το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Η παράσταση επιλέχθηκε κι εντάχθηκε στο πρόγραμμα του θεάτρου για την περίοδο 2013-2014, ενώ ήδη στον ολλανδικό Τύπο σημειώνεται πως η παράσταση αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία.

Η «Ιλιάδα», το αρχαιοελληνικό έπος του Τρωικού κύκλου, η απαρχή της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και η βάση της νεότερης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας ανέβηκε θεατροποιημένη για πρώτη φορά από τον Στάθη Λιβαθινό και τη θεατρική του ομάδα το καλοκαίρι.

Ο σκηνοθέτης «αφηγείται» μαζί με τους συνεργάτες του σε μια πεντάωρη –περίπου- παράσταση το συνταρακτικό αυτό έπος. Οι 15 ηθοποιοί, σαν σύγχρονοι ραψωδοί, αφηγούνται την ιστορία του πιο βίαιου πολέμου όλων των εποχών και μετατρέπουν το κείμενο σε μια σειρά από εικόνες με μια σύγχρονη θεματική.

Την παράσταση αποθέωσε το κοινό ήδη από την πρεμιέρα της στην Πειραιώς 260, χαρίζοντάς της ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ