Συγκινητικό το κλίμα στην ΕΣΗΕΑ: Η χιπχοπ κοινότητα ενωμένη για τον Killah P [βίντεο] - iefimerida.gr

Συγκινητικό το κλίμα στην ΕΣΗΕΑ: Η χιπχοπ κοινότητα ενωμένη για τον Killah P [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φορτισμένο ήταν το κλίμα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της χιπχοπ και Low Bap σκηνής που πραγματοποιήθηκε χθες στην ΕΣΗΕΑ. Σε μία κατάμεστη αίθουσα, οι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής έδωσαν το παρών και ένωσαν για πρώτη φορά τις φωνές τους πραγματοποιώντας το όνειρο του Παύλου Φύσσα.

Η συνέντευξη διοργανώθηκε μετά από πρόταση του φίλου του Παύλου, Θανάση (Tiny Jackal) και μίλησαν o Μιχάλης Μυτακίδης (B.D. Foxmoor) των Active Member, δίπλα στον Νικήτα Κλιντ, πρώην μέλος των Active Member και νυν στις Ρόδες, ο Ευθύμης από τους Terror X Crew, το πρώην μέλος των Βαβυλώνα Θηρίο, ο Δημήτρης Μεντζέλος από τα Ημισκούμπρια, ο Τοτέμ, ο Εισβολέας, ο 12ος Πίθηκος και πολλοί άλλοι σε μία ιστορική συνάντηση, πραγματοποιώντας το όνειρο του Killah P να δει μία μέρα την ελληνική χιπ χοπ και low bap σκηνή ενωμένη, πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις και προσωπικές διαφορές.

Συγκινητικές πραγματικά ήταν οι δηλώσεις των φίλων και συνεργατών του Παύλου που με αφορμή τον θάνατό του άφησαν για πρώτη φορά στην άκρη τις διαφορές τους, περνώντας την ελληνική χιπχοπ σκηνή σε νέο στάδιο.

Αξίζει να αναφερθούν μερικές ομιλίες από τη συνάντηση όπως του BD Foxmoor ο οποίος δήλωσε «Θα κάνουμε live σταδιακά. Ξέρω, θέλει κόπο αλλά θα γίνει. Έχουμε μεγαλώσει σε βίαιες γειτονιές και κάνουμε υπέρβαση να μιλάμε εδώ κατά της βίας ενωμένοι. Δεν υπάρχει εδώ κοινή πολιτική γραμμή. Θα κάνουμε σίγουρα ένα κοινό τραγούδι όλοι μαζί, αυτό ήταν το όνειρο του Παύλου, να μας φέρει μαζί. Μη βάλετε σήμερα τους γνωστούς σας τίτλους, μην πάρετε μια φράση μας. Δεν υπάρχει σήμερα τίτλος, μόνος τίτλος είναι ο Παύλος. Γράψτε όσα ακούσατε εδώ γι' αυτόν, και μετά κάντε μας κριτική»

Φανερά συγκινημένος μίλησε και ο Νικήτας Κλιντ σε μία συγκλονιστική αντιφασιστική δήλωση: «Οι ναζί δεν φοβούνται ότι θα φτιάξουμε παραστρατιωτικές ομάδες του καλού. Φοβούνται τον Παύλο που λέει σε εμάς φύγετε εσείς, θα τους σταματήσω εγώ με τα λόγια. Πρέπει να τραβήξουμε και την γραμμή μεταξύ ανεκτού και μη ανεκτού, για αυτό τον λόγο η κίνηση να βρεθούν όλα τα παιδιά του χιπ χοπ εδώ αποτελεί ουτοπία έστω και για μια ημέρα και δεν αποκλείει κανέναν»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το Θηρίο δηλώνοντας ότι «Ο Παύλος έκατσε να μιλήσει με 60 άτομα που είχαν όπλα. Έκατσε εκεί για να γλιτώσουν οι υπόλοιποι. Εγώ θα είχα φύγει. Όλοι έχουμε ευθύνη. Φασισμός είναι η επιβολή του λόγου και του εγωισμού και αυτό πρέπει να τελειώσει».

Ο Δημήτρης Μεντζέλος από τα Ημισκούμπρια σε μία ιδιαίτερη ομιλία, τοποθετήθηκε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, συγκινώντας το κοινό με τους στίχους που έγραψε για τον Παύλο Φύσσα «Τέρμα στο σκοτάδι, τέρμα στο ίσως. Ναι στο χαμόγελο για όλα τα παιδιά. Σήμερα σας δίνουν της καρδιάς μας τα κλειδιά. Alltogetherνοσύνη, φτιάχνω νέα λέξη. Και τον Μπαμπινιώτη βλέπω να τα έχει παίξει. Το χιπ χοπ είναι κουλτούρα, είναι ένωση και ρίμα. Είναι κτήμα μας, είναι του δρόμου κτήμα. Είναι εικόνα που περνά σαν αστραπή, κι ίσως κάπου εκεί ψηλά, χαμογελά ο Killah P...».

Δείτε μερικές από τις χθεσινές ομιλίες στην ΕΣΗΕΑ στα βίντεο που ακολουθούν

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ