Υπάλληλοι συγκρούονται με ρόπαλα και μαχαίρια έξω από το εργοστάσιο της Apple στην Κίνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Υπάλληλοι συγκρούονται με ρόπαλα και μαχαίρια έξω από το εργοστάσιο της Apple στην Κίνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η κινέζικη πανεπιστημιούπολη της Foxconn, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο παραγωγής iPhone που έχει κατηγορηθεί για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων.

Η Apple βέβαια έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς και έχει δηλώσει πως διεξάγει μια σχολαστική διαδικασία παρακολούθησης προκειμένου να αποτραπεί η όποια παραβίαση δικαιωμάτων.

Η διαφορά ξέσπασε μεταξύ των εργαζομένων δύο διαφορετικών επαρχιών, που συγκεντρώθηκαν στη Foxconn για να πιουν και να γιορτάσουν στο φθινοπωρινό Φεστιβάλ της Κίνας.Οι φωτογραφίες που δείχνουν τον ένοπλο όχλο να συγκρούεται είναι τρομακτικές αλλά παραδόξως δεν αφορούν τις συνθήκες εργασίας της Apple.

Υπάλληλοι συγκρούονται με ρόπαλα και μαχαίρια έξω από το εργοστάσιο της Apple στην Κίνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Περίπου 200 εργαζόμενοι από την επαρχία Guizhou άρχισαν να φωνάζουν «νικήστε όλους όσους είναι από το Shandong»,ενώ μια άλλη πηγή αναφέρει πως όλα ξεκίνησαν από μια προσωπική διαφορά σε μια καφετέρια. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά μέσα, δείχνουν τους συμμετέχοντες χωρίς μπλούζα να κρατούν ράβδους από χάλυβα, γκλομπ και μαχαίρια κατά τη σύγκρουσή τους με την αστυνομία.

Η αστυνομία κατέστειλε το επεισόδιο βίας που σημειώθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου αλλά δυο μέρες αργότερα ξέσπασε καινούριο με 27 τραυματίες.

Το τελευταίο επεισόδιο είναι ακόμα ένα δυσάρεστο συμβάν στην περιοχή της Foxconn έπειτα από τη σειρά αυτοκτονιών που έχουν σημειωθεί στο εργοστάσιο, και τη συμπλοκή 2000 ατόμων όταν ένας φρουρός του εργοστασίου χτύπησε έναν υπάλληλο.

Υπάλληλοι συγκρούονται με ρόπαλα και μαχαίρια έξω από το εργοστάσιο της Apple στην Κίνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Υπάλληλοι συγκρούονται με ρόπαλα και μαχαίρια έξω από το εργοστάσιο της Apple στην Κίνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Υπάλληλοι συγκρούονται με ρόπαλα και μαχαίρια έξω από το εργοστάσιο της Apple στην Κίνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ