Ρεπούση: Η Χρυσή Αυγή στρατολογεί μαθητές μέσα στα σχολεία- Ακόμη και καθηγητές έχουν γίνει μέλη της - iefimerida.gr

Ρεπούση: Η Χρυσή Αυγή στρατολογεί μαθητές μέσα στα σχολεία- Ακόμη και καθηγητές έχουν γίνει μέλη της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την εξάπλωση της Χρυσής Αυγής στον τομέα της εκπαίδευσης μίλησε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, η οποία υποστηρίζει πως το ακροδεξιό μόρφωμα έχει «εισβάλλει» και στον κλάδο των δασκάλων και καθηγητών.

Σε δηλώσεις της στο Mega, η κ. Ρεπούση αναφέρθηκε στην εξάπλωση της Χρυσής Αυγής στην εκπαίδευση και κατήγγειλε πως το νεοναζιστικό μόρφωμα στρατολογεί στους κόλπους της μαθητές και ζήτησε την παρέμβαση της πολιτείας. «Η εκπαίδευση είναι βασικός θεσμός για να διαμορφώνεις πολίτη. Πρέπει η πολιτεία να αξιοποιήσει αυτόν τον θεσμό. Αυτή τη στιγμή μέσα στα σχολεία στρατολογούνται παιδιά σε αυτή την ιδεολογία και σ' αυτή την οργάνωση. Το βλέπουμε ως πολιτεία; Τι κάνει το υπουργείο Παιδείας;» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Ρεπούση

Παράλληλα, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε πως στο ποσοστό που έχει η Χρυσή Αυγή στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν «και μορφωμένοι άνθρωποι», ενώ υποστήριξε πως το ακροδεξιό κόμμα έχει αποκτήσει υποστηρικτές και από τον χώρο των εκπαιδευτικών.

«Η Χρυσή Αυγή έχει αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό μέσα στην ελληνική κοινωνία. Μέσα σε αυτό το ποσοστό δυστυχώς υπάρχουν και μορφωμένοι άνθρωποι. Υπάρχουν και εκπαιδευτικοί, θέλω να πιστεύω λιγότεροι απ' ότι σε άλλα στρώματα επαγγελματικά, όπως είναι για παράδειγμα η αστυνομία», δήλωσε.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ