Οι Τούρκοι επιμένουν ότι οι τρομοκράτες που τους χτυπούν προέρχονται από την Ελλάδα - iefimerida.gr

Οι Τούρκοι επιμένουν ότι οι τρομοκράτες που τους χτυπούν προέρχονται από την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tους γνωστούς ισχυρισμούς τους περί εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα επαναλαμβάνουν οι Τούρκοι με αφορμή την τελευταία επίθεση με ρουκέτες σε κτήριο της Ασφάλειας στην Άγκυρα. Τουρκικές εφημερίδες υποστηρίζουν ότι οι δράστες ήλθαν στην Τουρκία από την Ελλάδα, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μετέφεραν τα όπλα του σε θήκη μπαγλαμά.

«Πάλι ήρθαν από την γείτονα» γράφει η Sabah για τους δύο πρωταγωνιστές της επίθεσης και υποστηρίζει ότι ο Καρατάς που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης από την αστυνομία, είχε περάσει μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Ελλάδα.

Ο δεύτερος δράστης, Σερντάρ Πολάτ, που τραυματίστηκε στην καταδίωξη, είχε εκπαιδευθεί, σύμφωνα με όσα λένε οι τουρκικές αρχές, σε στρατόπεδο στο Λαύριο και ήλθε από την Ελλάδα λίγες μόνο μέρες πριν την εκδήλωση της επίθεσης.

Αναλυτές ωστόσο επισημαίνουν ότι το DHKP-C μετέφερε πρόσφατα τις δραστηριότητές του στη Συρία όπου εκπαιδεύεται από την μυστική αστυνομία, την Αλ Μουκχαμπαράτ.

«Μια τέτοια «επαγγελματική» βοήθεια σε συνδυασμό με την πολιτική ανοιχτών συνόρων με τη Συρία, της Τουρκίας, δίνει την ευκαιρία στο DHKP-C να κινείται ανενόχλητο μεταξύ Τουρκίας και Συρίας» λέει ο Εμρέ Ουλσού, πρώην σύμβουλος της αστυνομίας σε θέματα τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται, οι δράστες πήγαν πεζοί στα κτήρια της Ασφάλειας στο Ντίκμεν, όπου χτύπησαν δύο φορές με ρουκέτες τύπου RPG-7.

Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά οι δράστες περικυκλώθηκαν. Ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή, κατά την οποία ο Καρατάς σκοτώθηκε, ενώ ο Πολάτ τραυματίστηκε.

Στις έρευνες που έγιναν στην περιοχή βρέθηκαν τέσσερα περίστροφα, δύο χειροβομβίδες, 2.280 ευρώ, 2.560 τουρκικές λίρες και δύο πλαστές ταυτότητες. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι δράστες μετέφεραν τα όπλα τους σε θήκη μπαγλαμά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ