Και επισήμως τέλος το Ελληνικό ως αεροπορική εγκατάσταση -Αυλαία μετά από 68 χρόνια ιστορίας - iefimerida.gr

Και επισήμως τέλος το Ελληνικό ως αεροπορική εγκατάσταση -Αυλαία μετά από 68 χρόνια ιστορίας

Και επισήμως τέλος το Ελληνικό ως αεροπορική εγκατάσταση -Αυλαία μετά από 68 χρό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος στο Ελληνικό, ως αεροπορική εγκατάσταση, έβαλε με απόφασή του, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στη Διαύγεια, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.Η απόφαση έχει τίτλο «Κατάργηση Κρατικού Αερολιμένα Αθηνών στο Ελληνικό, ως αεροπορικής εγκατάστασης». Έτσι, τερματίζονται και τυπικά 68 χρόνια ιστορίας του αεροδρομίου του Ελληνικού. Yπενθυμίζεται ότι το αεροδρόμιο του Ελληνικού σταμάτησε να λειτουργεί το 2001. Εγκαταστάσεις του χρησιμοποιήθηκαν το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ωστόσο, σήμερα, δώδεκα χρόνια μετά την παύση λειτουργίας του και εννέα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, οι περισσότερες εγκαταστάσεις του είναι εγκαταλειμμένες.
Το σχέδιο της «Ελληνικόν ΑΕ» για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου, που όμως δεν είναι δεσμευτικό, προβλέπει μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση 3.600.000 τ.μ., καθώς και δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου 2.000 στρεμμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ