Τηλεφώνημα Βενιζέλου σε Παπούλια - Του ζήτησε να παρέμβει προσωπικά για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Τηλεφώνημα Βενιζέλου σε Παπούλια - Του ζήτησε να παρέμβει προσωπικά για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προσωπική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη μάχη κατά του φασισμού και της δράσης της Χρυσής Αυγής ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Κάρολο Παπούλια από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Όπως έκανε γνωστό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κατά τις επαφές που έχει στην έδρα του Οργανισμού, ένα από τα βασικά θέματα που θέτουν οι συνομιλητές του, είναι η Χρυσή Αυγή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να θέσει υπό την αιγίδα του «τις πρωτοβουλίες και δράσεις της κοινωνίας των πολιτών κατά της βίας και του ναζισμού» -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση - «ως απάντηση στο φαινόμενο που έστω με καθυστέρηση απασχολεί πλέον ως κεντρικό ζήτημα την ελληνική κοινωνία» .

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε και τις προτάσεις που έχει διατυπώσει εδώ και καιρό για την ανάγκη ενεργοποίησης του συνταγματικού τόξου σε όλα τα επίπεδα εντός και εκτός Βουλής.

Τη Δευτέρα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθούν (σε ξεχωριστές συναντήσεις) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, προκειμένου να ζητήσουν τη σύγκληση του συμβουλίου των ποιλτικών αρχηγών με αντικείμενο τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την δράση της Χρυσής Αυγής θα ζητήσουν την Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης σε ξεχωριστές συναντήσεις που θα έχουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Η κυβέρνηση δεν έχει αντίρρηση για τη σύγκληση του Συμβουλίου των αρχηγών, αφού πρώτα όμως -όπως σημείωσε ο κυβερνητικόςεκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αποφανθεί η δικαιοσύνη στο ερώτημα περί εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ