Προβάδισμα στην Μέρκελ χωρίς ξεκάθαρη πλειοψηφία - Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση πριν ανοίξουν οι κάλπες - iefimerida.gr

Προβάδισμα στην Μέρκελ χωρίς ξεκάθαρη πλειοψηφία - Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση πριν ανοίξουν οι κάλπες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβάδισμα στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Ανγκελα Μέρκελ, χωρίς ωστόσο ξεκάθαρη πλειοψηφία, δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση πριν από τις εκλογές, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Emnid για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild.

Το CDU συγκεντρώνει το 39% της προτίμησης, έναντι 26% των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), ενώ οι Πράσινοι και η Αριστερά συγκεντρώνουν από 9%. Οι Φιλελεύθεροι με 6% βρίσκονται πάνω από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%) και οι ευρωσκεπτικιστές της Εναλλακτικής για την Γερμανία φθάνουν το 4% και δεν αποκλείεται τελικά να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στη νέα Μπούντεσταγκ.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 9.00 (ώρα Ελλάδος) και τα πρώτα «exit polls» αναμένονται με το τέλος της ψηφοφορίας, στις 19.00.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ