Αυτό είναι το ψητοπωλείο της Χαλκιδικής που φτιάχνει το καλύτερο σουβλάκι της επικράτειας - Η φήμη του φτάνει μέχρι τη Νέα Ζηλανδία [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το ψητοπωλείο της Χαλκιδικής που φτιάχνει το καλύτερο σουβλάκι της επικράτειας - Η φήμη του φτάνει μέχρι τη Νέα Ζηλανδία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δικαίως μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι το πιο νόστιμο σουβλάκι της Ελλάδος, αφού η φήμη του έχει φτάσει έως και τη Νέα Ζηλανδία, όπου βραβεύτηκε πριν από χρόνια από την τοπική κυβέρνηση.

Ο λόγος για το σουβλάκι του Σάκη από τον Άγιο Πρόδρομο Χαλκιδικής, που οφείλει την επιτυχία του σε έναν μοναδικό συνδυασμό τριών καλά κρυμμένων μυστικών: την εμπειρία στην επιλογή πρώτων υλών, τον τρόπο παρασκευής με τα πρόσθετα μπαχαρικά και φυσικά τη μέθοδο του ψησίματος.

Από το 1992 ο αρχιμάγειρας του μαγαζιού Σάκης Αδάμος έχει πραγματικά αποκτήσει διδακτορικό στην τέχνη του σουβλακίου. Το όνομα Σάκης, συνυφασμένο με το Σουβλάκι Αγίου Προδρόμου, είναι πολύ πιθανό να το ακούσετε όχι μόνο στον Άγιο Πρόδρομο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή και βέβαια στη Θεσσαλονίκη.



Ο τόπος που παρασκευάζεται το περίφημο σουβλάκι δεν είναι τυχαίος, αφού οι μισοί από τους συνολικά 500 κατοίκους του χωριού ασχολούνται με εργασίες που αφορούν τα σουβλάκια- την παρασκευή και πώλησή τους στους επισκέπτες.


Είτε είναι κτηνοτρόφοι, είτε έχουν ταβέρνες, κρεοπωλεία, φούρνους και μανάβικα, με κύριο στόχο να παρέχουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες και να εξυπηρετούν τους επισκέπτες. Πρόκειται για μια τέχνη που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

Ο Άγιος Πρόδρομος, σε απόσταση 50 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και μόλις 14 χλμ από την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, αποτελεί την ιδανική στάση για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Άγιο Όρος και το βουνό Χολομώντα.

Πηγή εικόνων: Agiosprodromos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ