Νέα ποινή κάθειρξης στον Αλκέτ Ριζάι - 5,5 χρόνια και σε σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Μαλανδρίνου - iefimerida.gr

Νέα ποινή κάθειρξης στον Αλκέτ Ριζάι - 5,5 χρόνια και σε σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Μαλανδρίνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε φυλάκιση εννέα ετών καταδικάστηκε ο διαβοητος κακοποιός Αλκέτ Ριζάι, αυτή τη φορά για μεταφορά ναρκωτικών στις φυλακές Μαλανδρίνου. Ποινή φυλάκισης 5,5 ετών επεβλήθη από το Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας και στον σωφρονιστικό υπάλληλο Ιωάννη Μαργώνη, ο οποίος συνελήφθη να μεταφέρει ποσότητα ηρωίνης στις φυλακές.

Για την ίδια υπόθεση αθωώθηκαν ένας αλλοδαπός και ένας ακόμα σωφρονιστικός υπάλληλος.

Όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί, σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο του Μαργώνη στις 21/4/2012, ενώ κατευθυνόταν στις φυλακές Μαλανδρίνου, βρέθηκε στο πίσω κάθισμα δέμα με 213 γραμμάρια ηρωίνης.

Στο φάκελο της δικογραφίας περιλαμβανόταν και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που είχε καταγράψει ο «κοριός» της αστυνομίας.

Στην αγόρευσή του ο αντεισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Κουκούτσης δέχθηκε ότι ο ένας εκ των δύο κατηγορούμενων σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν είχε καμία εμπλοκή, ενώ αντίθετα ζήτησε την ενοχή τόσο του Α. Ριζάι όσο και του Ι. Μαργώνη.

«Η εγκληματική οργάνωση δεν επιβεβαιώθηκε από κανέναν ... αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι διακίνηση των ναρκωτικών και η δωροδοκία αφού βρέθηκαν τα 1.050 περίπου ευρώ στον ντουλάπι του αυτοκινήτου του Μαργώνη», υποστήριξε ο αντεισαγγελέας

Από το πρωί αυξημένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας στο χώρο του Εφετείου στη Λαμία, με δεκάδες πάνοπλους αστυνομικούς, ενώ εξονυχιστικοί ήταν οι έλεγχοι σε όσους έμπαιναν στην αίθουσα όπου εξελισσόταν η ακροαματική διαδικασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ