CINETROLL: Nύχτες Πρεμιέρας – Οι ταινίες της Πέμπτης και της Παρασκευής [βίντεο] - iefimerida.gr

CINETROLL: Nύχτες Πρεμιέρας – Οι ταινίες της Πέμπτης και της Παρασκευής [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος ξεφυλλίζει το πρόγραμμα του φεστιβάλ, παθαίνει κρίσεις πανικού και προσπαθεί να κατασταλάξει σε μερικές επιλογές (πέρα από το προσθετικό πέος του Ερίκ Καντονά).

Μπορεί το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας να ξεκίνησε επίσημα χτες με την προβολή του «Frances Ha», όμως για το κοινό ουσιαστικά αρχίζει σήμερα. Με βασικό πρόβλημα όπως πάντα με τις Νύχτες Πρεμιέρας, το τι να μη δεις. Γιατί το πρόγραμμα τους ξεπερνά τις αντοχές και του πιο φανατικού σινεφάγου. Αυθαίρετα και μπουσουλώντας κατά τύχη κι εγώ όπως κι εσείς μέσα στις προβολές, επιλέγω μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες για σήμερα 19 / 9 και αύριο 20 / 9. Αν και τη μεγαλύτερη πλάκα πάντοτε στα φεστιβάλ έχει το να πάρετε τα δικά σας ρίσκο και να ανακαλύψετε μόνοι σας πιθανότατα τη νέα σας αγαπημένη ταινία. Και να βρείτε μεταξύ άλλων, τι κοινό μπορεί να έχει ο Κουέντιν Ταραντίνο με τον Αντρέι Ταρκόφσκι, ο Ερίκ Καντονά με ένα ομοίωμα πέους, η Δούκισσα Νομικού με το Δημήτρη Καταλειφό και μια ηλεκτρική σκούπα με τον οφθαλμίατρο.

Πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα στο www.aiff.gr

ΠΕΜΠΤΗ 19 / 9

ΔΑΝΑΟΣ 1

22.00 The Resurrection of a bastard
Πρώην αδίστακτος γκάγκστερ με ειδικότητα στο ξερίζωμα οφθαλμικών βολβών από τα θύματα του με τη βοήθεια ηλεκτρικής σκούπας, μεταμορφώνεται σε αγγελούδι. Τι γιατί και πως; Από την Ολλανδία με αγάπη και βασισμένο σε graphic novel , μια ταινία που περιγράφεται ως μίξη Ταραντίνο και Ταρκόφσκι.

IDEAL

20.00 Tore Tanzt
Γερμανικό δραματικό θρίλερ εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία βίαιου θρησκευτικού παραλογισμού και ανεξέλεγκτων καταστάσεων. Νεαρός θρησκόληπτος αναζητά τη σωτηρία σε οικογένεια παραθρησκευτικής οργάνωσης για να έρθει γρήγορα αντιμέτωπος με τον απόλυτο σαδισμό.

22.30 Nos Heros sont morts ce soir
Γαλλία δεκαετία του 60 και επαγγελματίες πυγμάχοι που τα βάζουν με τον παρισινό υπόκοσμο. Σκηνοθετικό ντεμπούτο που υπόσχεται εντυπωσιακό οπτικό στιλιζάρισμα και βίαιη νουάρ μυσταγωγία.

ODEON ΟΠΕΡΑ 1

19.30 Les Rencontres d' Apres Minuit
O Ερίκ Καντονά φοράει προσθετικό πέος και μαζί με το γιο του Αλέν Ντελόν μπλέκονται σε μεταμεσονύχτιο όργιο που το οργανώνει ένα ζευγάρι παρέα με την τραβεστί υπηρέτρια τους, και κάποιους χαρακτήρες που ακούνε στα ονόματα Τσούλα, Γαμιάς, Σταρ και Έφηβος. Παρακαλώ μια θέση και για μένα;

21.30 Το Δέντρο και η Κούνια
Ελληνοσερβικός κινηματογράφος από τη Μαρία Ντούζα. Η Ελένη επιστρέφει στην Ελλάδα για να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τον πατέρα της αλλά τον βρίσκει να συγκατοικεί με μια μυστηριώδη γυναίκα από τη Σερβία. Πρωταγωνιστούν οι Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης και Μιριάνα Καράνοβιτς.

*Μετά την ολοκλήρωση των προβολών της ημέρας ακολουθεί πάρτι του φεστιβάλ για το opening του ελληνικού τμήματος, στο BARTESERA

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 / 9

ΔΑΝΑΟΣ 1

20.00 Η Λιμουζίνα
Τι δουλειά έχει η Δούκισσα Νομικού στο εκλεκτικό κινηματογραφικό σύμπαν του Νίκου Παναγιωτόπουλου; Αυτό μόνο ο σκηνοθέτης το ξέρει και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος στην πρεμιέρα αυτού του πολυαναμενόμενου κωμικού road movie του σκηνοθέτη με ήρωες τρεις φίλους από τη δεκαετία του 60 σε οδοιπορικό στην Ελλάδα του σήμερα. Μπόμπα cast με τους Δημήτρη Καταλειφό, Νίκο Κουρή και Παύλο Χαϊκάλη.

22.15 Short Term 12
Εξαιρετικές κριτικές από ειδικούς και κοινό για αυτό το ανεξάρτητο αμερικάνικο δράμα γύρω από μια υπεύθυνη σε κέντρο φιλοξενίας παιδιών με προβλήματα συμπεριφοράς η οποία θα ταυτιστεί με την ιστορία ενός κοριτσιού και θα βάλει φωτιά στα δικά της τραύματα από το παρελθόν.

00.15 Tο Κάλεσμα
Avant premiere για την ταινία τρόμου της χρονιάς που τίναξε στον αέρα το αμερικάνικο box office ξεπερνώντας πανάκριβα blockbuster. Στοιχειωμένα σπίτια και φαντάσματα σε μια υποτίθεται αληθινή ιστορία από τη δεκαετία του 60 που σκηνοθετεί ο Τζέιμς Γουάν του «Saw».

ΔΑΝΑΟΣ 2

20.30 Les Rancontres d' Apres Minuit (επανάληψη προβολής)
22.30 Tore Tanzt (επανάληψη προβολής)

IDEAL

19.15 Frances Ha
Η επίσημη ταινία έναρξης των φετινών Νυχτών Πρεμιέρας και μια από τις πιο συζητημένες ανεξάρτητες κομεντί των τελευταίων χρόνων. Νεανικός γουντιαλενισμός στο σημερινό Μανχάταν μέσα από την περίπτωση μιας ονειροπαρμένης 27χρονης που δυσκολεύεται να ενηλικιωθεί.

21.15 Borgman
Στα πλαίσια του αφιερώματος του φεστιβάλ στο σουρεαλιστικό, μαύρα κωμικό, μεταφυσικό και αιχμηρό σύμπαν του ολλανδού Άλεξ φαν Βάρμερνταμ, η πιο πρόσφατη ταινία του που συμμετείχε στο διαγωνιστικό των τελευταίων Κανών. Περίεργος κλοσάρ δαιμονικών ικανοτήτων που κοιμάται σαν βαμπίρ κάτω από το χώμα, εισβάλλει μαζί με τη συμμορία του σε σπίτι μεγαλοαστικής οικογένειας φέρνοντας τον πανικό.

ΟDEON OΠΕΡΑ 1

22.00 All is Lost
Δες σε avant premiere πριν από τους άλλους τη νέα ταινία με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ σε οσκαρικές διαθέσεις. Ιστιοπλόος στη μέση του ωκεανού και άγριας τρικυμίας. Τόσο απλά, τόσο – ελπίζω- συναρπαστικά.

ODEON ΟΠΕΡΑ 2

22.15 Η Στρατηγική της Αράχνης (1970)
Πόσες ευκαιρίες νομίζεις ότι θα έχεις σε αυτή τη ζωή να δεις ένα από τα πολιτικά, ονειρικά αριστουργήματα από τη χρυσή εποχή του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, σε μεγάλη οθόνη;

*Μετά την ολοκλήρωση των προβολών της ημέρας ακολουθεί dj set από την ομάδα του propaganda.gr με αφορμή την ταινία «Η Λιμουζίνα» στο SIX D.O.G.S.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ