Επεισόδια σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη – Διαδηλώσεις για τη δολοφονία στο Κερατσίνι σε όλη την Ελλάδα [βίντεο] - iefimerida.gr

Επεισόδια σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη – Διαδηλώσεις για τη δολοφονία στο Κερατσίνι σε όλη την Ελλάδα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενταση επικράτησε στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την Ξάνθη στις πορείες που έγιναν για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Διαδηλώσεις διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα.

Επεισόδια προκλήθηκαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα, στην οδό Γούναρη. Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι «απάντησαν» με τη ρίψη δακρυγόνων σύμφωνα με το patrastime.gr. Η αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας είχε λάβει από νωρίς δρακόντεια μέτρα, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στη Θεσσαλονίκη, ένταση επικράτησε κοντά στο λιμάνι και η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και 36 προσαγωγές. Κύριο μέλημα της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να εμποδίσει τους διαδηλωτές να φτάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ενώ νωρίτερα είχαν προκληθεί ζημιές σε ΑΤΜ και βιτρίνες τραπεζών.

για να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο του 34χρονου. Στην Ξάνθη, υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα σε μέλη αντιεξουσιαστών οργανώσεων και δυνάμεων της Αστυνομίας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με το ThrakiToday, μία ομάδα περίπου 30 ατόμων φορώντας κράνη και κουκούλες πέταξε μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής τα οποία βρίσκονταν υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό.Εκτιμάται πως στους δρόμους της πόλης βγήκαν περίπου 3.000 άνθρωποι

Ακολούθησε σύγκρουση των δύο πλευρών, με τους αστυνομικούς κάνουν ρίψη χημικών, απομακρύνοντας τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι στη συνέχεια πέταξαν πέτρες σε τράπεζα.Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Νέα Αλικαρνασσό, στο Ηράκλειο, κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Διαδηλωτές φορώντας κουκούλες και κράνη πέταξαν πέτρες και ξύλα προς τους αστυνομικούς και εκείνοι έριξαν δακρυγόνα, ενώ έχουν προκληθεί υλικές ζημιές στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου που είναι στην περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ