Σοβαρά επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Κερατσίνι - Μάχη με μολότοφ και ΜΑΤ - iefimerida.gr

Σοβαρά επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Κερατσίνι - Μάχη με μολότοφ και ΜΑΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 10.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο σημείο όπου δολοφονήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ο 34χρονος Παύλος Φύσσας.

«Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά» και «Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει» είναι τα συνθήματα που ακούγονται στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, εργατικά συνδικάτα, και απλοί πολίτες εκφράζοντας την οργή τους για τη δολοφονία του άτυχου ράπερ.

Μάλιστα, στο σημείο βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «εγκληματική μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων». «Ο λαός, η νεολαία, το εργατικό κίνημα πρέπει να τους απομονώσει τελείως, εδώ και τώρα, κάνοντας πράξη τα λόγια του ποιητή «τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», πρόσθεσε.

Μάχες σώμα με σώμα αντιεξουσιαστών - ΜΑΤ

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις επτά επικράτησε ένταση με τις μολότοφ και τα δακρυγόνα να πέφτουν «βροχή» έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου. Προηγήθηκαν «μάχες» σώμα με σώμα μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ. Μάλιστα, σε πολλούς κάδους της περιοχής έχουν τοποθετηθεί φωτιές και είχαν στηθεί οδοφράγματα στους δρόμους.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ομάδα 4.000 αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκε αργάτ το απόγευμα προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Λίγο πριν τις εννιά το βράδυ αναρχικοί και άτομα που φορούσαν μπλούζες με την ελληνική σημαία επιδίδονταν σε πετροπόλεμο στους δρόμους του Κερατσινίου.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 70 προσαγωγές στο Κερατσίνι ενώ ορισμένοι έχουν καταφύγει σε ταράτσα πολυκατοικίας για να αποφύγουν την προσαγωγή τους. Για το λόγο αυτό στο σημείο έχει κληθεί εισαγγελέας.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες.

Σοβαρά επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Κερατσίνι - Μάχη με μολότοφ και ΜΑΤ | iefimerida.gr 0
Σοβαρά επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Κερατσίνι - Μάχη με μολότοφ και ΜΑΤ | iefimerida.gr 1
Σοβαρά επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Κερατσίνι - Μάχη με μολότοφ και ΜΑΤ | iefimerida.gr 2
Σοβαρά επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Κερατσίνι - Μάχη με μολότοφ και ΜΑΤ | iefimerida.gr 3
Σοβαρά επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Κερατσίνι - Μάχη με μολότοφ και ΜΑΤ | iefimerida.gr 4

Νωρίτερα, στο twitter πολίτες καταγγέλλουν ότι άτομα με πολιτικά πετούσαν πέτρες σε διαδηλωτές

Σοβαρά επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Κερατσίνι - Μάχη με μολότοφ και ΜΑΤ | iefimerida.gr 5

Επιτέθηκαν σε συνεργείο του ΑΝΤ1

Επίθεση δέχθηκε και συνεργείο του ΑΝΤ1 το οποίο βρέθηκε στο σημείο για να καλύψει τη συγκέντρωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ομάδα ατόμων έσπασε το παρμπρίζ του βαν με κοντάρια.

Επιτέθηκαν με καδρόνια στον Πάνο Καμμένο

Νωρίτερα, και ενώ ήδη είχε συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος διαδηλωτών στο σημείο βρέθηκε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο κ. Καμμένος δέχτηκε φραστική επίθεση και προπηλακίστηκε από νεαρούς συγκεντρωμένους στο Κερατσίνι και τελικά φυγαδεύτηκε με μοτοσυκλέτα συνεργάτη του. «Φασίστες, κουφάλες πολιτικοί, πουλημένα τομάρια, μαλ...ες» ακούστηκε από μερίδα του συγκεντρωμένου πλήθους που κινήθηκε απειλητικά εναντίον του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστοι έσπασαν το τζάμι στο συνοδευτικό αυτοκίνητο, ενώ ο Πάνος Καμμένος φυγαδεύτηκε με ματωμένη μύτη. Κατά άλλες πληροφορίες, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δέχθηκε κλωτσιές και μπουνιές στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να του ανοίξει η μύτη. Λίγο αργότερα ο κ. Καμμένος διακομίσθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο.

Προπηλάκισαν και φωτορεπόρτερ

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ιστοτόπου Tovima.gr διαδηλωτές, του αντεξουσιαστικού χώρου, απώθησαν φωτορεπόρτερ και κάμεραμεν στους οποίους, ζήτησαν να κλείσουν τις κάμερες.Μάλιστα, προπηλακίστηκε ιταλός φωτορεπόρτερ, από τον οποίον ζητήθηκε να κλείσει την κάμερά το υ αλλά και να σβήσει το περιστατικό με τον κ. Καμμένο, εάν το είχε καταγράψει.

Που και πότε θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια

Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Συγκεκριμένα:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ