Πετροπόλεμος και μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα - Ακροδεξιός έβγαλε περίστροφο [βίντεο + εικόνες] - iefimerida.gr

Πετροπόλεμος και μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα - Ακροδεξιός έβγαλε περίστροφο [βίντεο + εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και έσπασαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και ένα ενεχυροδανειστήριο, ενώ άνδρας έβγαλε περίστροφο στους διαδηλωτές.

Το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του ήταν κρότου λάμψης και υποστήριξε πως το έβγαλε για εκφοβισμό, όταν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν πέτρες στα γραφεία της "Χρυσής Αυγής". Μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαινε είχε και υπάλληλο του Ιταλικού προξενείου.Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι ένας άντρας, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, βγήκε από ένα αυτοκίνητο και σε στάση σκοποβολής σημάδευε διαδηλωτές. Ο άντρας συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια Πάτρας και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ιταλό, συνταξιούχο αστυνομικό ο οποίος και ελέγχεται για τη σχέση του με ακροδεξιές ομάδες της Ιταλίας.

Συνεργάτης του σάιτ thebest.gr περιγράφει τη συγκλονιστική σκηνή:«Στεκόταν στην αριστερή πλευρά του δρόμου, στο ρεύμα καθόδου. Φορούσε μαύρο αμάνικο μπλουζάκι και μαύρο σορτς. Είχε βγει από ένα αυτοκίνητο μάρκας Φορντ Φόκους με μπαγκαζιέρα στην οροφή.
Το αυτοκίνητο είχε δεχθεί μια πέτρα στην πόρτα του συνοδηγού. Ο άνδρας έβγαλε το όπλο και σε στάση σκοποβολής, κρατώντας το με τα δυο χέρια και σημαδεύοντας, το έστρεψε προς τους διαδηλωτές. Αμέσως τα άτομα που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας και από τα οποία, ως φαίνεται, είχε φύγει η μολότοφ που κατέληξε στο μπαλκόνι των γραφείων της Χρυσής Αυγής, άρχισαν να φωνάζουν «όπλο, όπλο...». Επικράτησε πανδαιμόνιο. Ο Ιταλός έκανε με το χέρι του μια κίνηση οριζόντια στο λαιμό του, σαν να έλεγε «θα σας σφάξω»...
Οι διαδηλωτές διασκορπίστηκαν αλλά γρήγορα κάποιοι επέστρεψαν στην συμβολή της Γούναρη με την Καραΐσκάκη. Ο άνδρας βρισκόταν ανάμεσα στους διαδηλωτές και στις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στην Γούναρη και Ιωάννου Βλάχου. Έμεινε να σημαδεύει τους διαδηλωτές για δέκα, δεκαπέντε δευτερόλεπτα που, ωστόσο, φάνηκαν μια... αιωνιότητα. Οι καταστηματάρχες μπήκαν στα μαγαζιά τους και τα πεζοδρόμια άδειασαν. Λίγο μετά ο άνδρας, ηλικίας περίπου 40 - 45 ετών, μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε προς την οδό Υψηλάντου. Όσοι βρέθηκαν στο σημείο έμειναν εμβρόντητοι με την ενέργεια του».

Χτύπησαν και ΑΤΜ

Νωρίτερα άγνωστος φορώντας κουκούλα επιχείρησε να σπάσει το ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας στην συμβολή των οδών Γούναρη και Αθ. Διάκου.

Οι διαδηλωτές περνώντας από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής φώναξαν συνθήματα όπως «δολοφόνοι», ενώ «ανάγκασαν» μια κλούβα των ΜΑΤ να αποχωρήσει απο τη μέση του δρόμου για να περάσει η πορεία.

Πετροπόλεμος και μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα - Ακροδεξιός έβγαλε περίστροφο [βίντεο + εικόνες] | iefimerida.gr 0
Πετροπόλεμος και μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα - Ακροδεξιός έβγαλε περίστροφο [βίντεο + εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πηγή: thebest.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ