Η κυβέρνηση τώρα θορυβήθηκε: Κάνει νόμο και έρευνες για τη Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση τώρα θορυβήθηκε: Κάνει νόμο και έρευνες για τη Χρυσή Αυγή

Η κυβέρνηση τώρα θορυβήθηκε: Κάνει νόμο και έρευνες για τη Χρυσή Αυγή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελευταία απαράδεκτα γεγονότα στο Μελιγαλά, η χθεσινή απαξίωση του Κοινοβουλίου, η επίθεση σε αφισοκολλητές στο Πέραμα και η αποτρόπαια δολοφονία στο Κερατσίνι από δράστη προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή κατάφεραν να ξυπνήσουν την κυβέρνηση για να αναλάβει πρωτοβουλίες και νομοθετικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του ναζιστικού μορφώματος.

Οπως δήλωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδιας η κυβέρνηση θα προωθήσει νομοθετικές παρεμβάσεις για την τροποποίηση άρθρων του ποινικού κώδικα σχετικά με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατάρτιση ένοπλης ομάδας.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στις πολιτικές δημοκρατικές δυνάμεις και στους απλούς πολίτες να συναποφασίσουν οριστικά ότι ούτε η κοινωνία, ούτε η Πολιτεία θα αποδεχτούν πράξεις και πρακτικές που υπονομεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα και μεταφέρουν συμπεριφορές υπόκοσμου στην πολιτική ζωή.

Το ζήτημα της αντιμετώπισης των φαινομένων βίας που προέρχονται από τους κόλπους της Χρυσής Αυγής θα είναι και στην ατζέντα των συνομιλιών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ερευνες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αττική

Μετά την ομολογία του δράστη της στυγερής δολοφονίας στο Κερατσίνι ότι σχετίζεται με τη Χρυσή Αυγή ξεκίνησαν έρευνες στα γραφεία του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου παρουσία εισαγγελέα. Η αρχή έγινε από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων και στην οδό Δεληγιάννη στο σταθμό Λαρίσης,. Οι έρευνες θα συνεχιστούν στα γραφεία του κόμματος σε όλη την Αττική.

Κεδίκογλου: Είμαστε οι πρώτοι που αποκαλέσαμε νεοναζί τα μέλη της Χρύσης Αυγής

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και τόνισε «Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάσαμε την ωμή βία που προέρχεται από το χώρο της Χρυσής Αυγής. Είμαστε οι πρώτοι που τους αποκαλέσαμε νεοναζί», αναφέρεται στην ανακοίνωση του.

«Σε κάθε περίπτωση για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας στο Κερατσίνι η Δικαιοσύνη θα κάνει άμεσα και στο ακέραιο το καθήκον της. Ζητάμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να υψώσουμε φραγμό στον φαύλο κύκλο της έντασης και της βίας. Η Δημοκρατία χρειάζεται σταθερότητα, σύνεση και υπευθυνότητα από όλους. Η βία δεν θα περάσει. Η στρατηγική της έντασης δεν θα περάσει», καταλήγει ο κ. Κεδίκογλου.

Υπουργός Δικαιοσύνης: Θα υπερασπιστούμε τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη

«Η κυβέρνηση καταδικάζει βία που καλλιεργείται και προέρχεται από συγκεκριμένο χώρο, από τη Χρυσή Αυγή. Η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουν οι πάντες», είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ