Toyota Yaris Hybrid R, όπου R road αλλά και racing - iefimerida.gr

Toyota Yaris Hybrid R, όπου R road αλλά και racing

Toyota Yaris Hybrid R
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

ToyotaYarisYarisYarisHybridRΠόσο σχέση μπορεί να έχει αυτό το με την επιθετική εμφάνιση και το σπορ εσωτερικό με τα απλά που κυκλοφορούν κατά δεκάδες και στους ελληνικούς δρόμους; Με εξαίρεση το αποτύπωμα και το όνομα καμία, καθώς το όπως είναι η πλήρης ονομασία του χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό αγωνιστική τεχνολογία.

turboΑπό τα ράλι, από τα οποία προέρχεται ο κινητήρας του των 1.600 κυβικών που με τη βοήθεια αποδίδει μέχρι και 300 ίππους, όσο και από το αγωνιστικό TS030 Hybrid των 24 Ωρών του Le Mans.

ToyotaΣυνδυάζοντας λοιπόν τα παραπάνω και υποβοηθώντας τον τετρακύλινδρο 1.600άρη με δύο ηλεκτροκινητήρες των 60 ίππων στους πίσω τροχούς οι μηχανικοί της κατασκεύασαν ένα υβριδικό θηρίο τσέπης με συνολικά έως και 420 ίππους. Και λέμε «έως» γιατί η απόδοση εξαρτάται από τη θέληση του οδηγού.

RoadYarisHybridRΈτσι στο πρόγραμμα η ενέργεια από το φρενάρισμα που έχει αποθηκευτεί στον υπερ-πυκνωτή που διαθέτει το αποδίδεται μέσα σε 10 δευτερόλεπτα και οι 2 ηλεκτροκινητήρες περιορίζονται στους 40 ίππους.

TrackmaximumΑντίθετα στην επιλογή η αντίστοιχη χρονική διάρκεια είναι 5 δεύτερα και οι δύο ηλεκτροκινητήρες φτάνουν τους 120 ίππους, καθώς και ο 1.600 turbo τους 300 ίππους που μπορεί να αποδώσει. Φυσικά το όλο σύστημα πρόωσης είναι καλά προστατευμένο από ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, ενώ ο τρίτος ηλεκτροκινητήρας που υπάρχει ανάμεσα στον τετρακύλινδρο και το σειριακό κιβώτιο των 6 σχέσεων πέρα από όλα τα άλλα φροντίζει ο υπερ-πυκνωτής να μη μείνει ποτέ τελείως από ενεργειακό περιεχόμενο και καταστραφεί.

Toyota Yaris Hybrid R, όπου R road αλλά και racing | iefimerida.gr 0
Toyota Yaris Hybrid R, όπου R road αλλά και racing | iefimerida.gr 1
Toyota Yaris Hybrid R, όπου R road αλλά και racing | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ