Το αλαλούμ των αποδείξεων -Ποιες θα περνούν στην Εφορία - iefimerida.gr

Το αλαλούμ των αποδείξεων -Ποιες θα περνούν στην Εφορία

Το αλαλούμ των αποδείξεων -Ποιες θα περνούν στην Εφορία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί για τη φετινή χρονιά να μην υπάρξει καμία μεταβολή στο σύστημα συλλογής των αποδείξεων και οι φορολογούμενοι να συνεχίσουν να συλλέγουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους, ωστόσο όπως όλα δείχνουν το σύστημα αυτό θα αλλάξει από τη νέα χρονιά.

Οπως αναφέρει και το euro2day από την 1η Ιανουαρίου του 2014 οι φορολογούμενοι δεν θα δηλώνουν το 25% του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος που είχαν μέσα στη χρονιά, αλλά το καθαρό εισόδημα που τους απομένει κάθε χρόνο. Δηλαδή αυτό που προκύπτει αν αφαιρεθούν οι φόροι που πληρώνουν και οι πάγιες δαπάνες του νοικοκυριού.

Για παράδειγμα, έστω φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 14.000 ευρώ, ο οποίος πλήρωσε φόρους 2.000 ευρώ, ενώ είχε πάγια έξοδα 4.000 ευρώ για το 2014. Εάν τα ποσά αυτά αφαιρεθούν από το συνολικό εισόδημα 14.000 - (4.000 + 2.000) = 8.000 ευρώ τότε το ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να προσκομίσει στην εφορία είναι 2.000 ευρώ (8.000 Χ 25% = 2.000).

Για όσους δεν συγκεντρώνουν αποδείξεις, η ποινή θα φθάνει ακόμη και το 40% της αξίας των αποδείξεων που δεν προσκομίστηκαν, προκειμένου να παραμείνει ισχυρό το κίνητρο συλλογής αποδείξεων.

Παράλληλα, προωθείται η θέσπιση φορολογικών κινήτρων για τους πολίτες που θα χρησιμοποιούν την «Κάρτα των Αποδείξεων» στις καθημερινές συναλλαγές τους.

Ωστόσο όλα αυτά είναι ακόμα υπό συζήτηση και προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση από το οικονομικό επιτελείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ