Ταυτοποιήθηκε ο δράστης του μακελειού σε κτίριο του αμερικανικού ναυτικού - Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί - iefimerida.gr

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης του μακελειού σε κτίριο του αμερικανικού ναυτικού - Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ταυτοποιήθηκε ο ένοπλος που κατά τις αμερικανικές αρχές ευθύνεται για το μακελειό σε κτήριο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον. Όπως έγινε γνωστό από το FBI, το όνομά του είναι Άαρον Αλέξις και είχε υπηρετήσει στο αμερικανικό Ναυτικό.Ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης ήταν 34 ετών, καταγόταν από το Φορτ Γουόρθ του Τέξας και είχε υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό από το 2007 μέχρι το 2011. Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο αν μετά τη λήξη της θητείας του συνέχισε να εργάζεται στη βάση του Νέιβι Γιαρντ ως πολιτικό προσωπικό.

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης του μακελειού σε κτίριο του αμερικανικού ναυτικού - Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί  | iefimerida.gr 0

Εκπρόσωπος του FBI επιβεβαίωσε την ταυτότητα του ενόπλου, συμπληρώνοντας πως η έρευνα συνεχίζεται.

Ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον Βίνσεντ Γκρέι ανακοίνωσε επισήμως ότι εκτός από τον δράστη νεκροί είναι άλλοι δώδεκα άνθρωποι.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό, λέγοντας πως οι αρχές «δεν έχουν κανένα λόγο να πιστεύουν σε αυτό το στάδιο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια».

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ έκανε λόγο για μία «τραγική ημέρα» για τον στρατό και για τη χώρα.

Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης - Οι μαρτυρίες των υπαλλήλων

Όλα άρχισαν γύρω στις 08:20, τοπική ώρα (15:20 ώρα Ελλάδας) στην έδρα της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού (NAVSEA), στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ, στα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας.

Ένας άνδρας μπήκε στο κτίριο 197 του συγκροτήματος, όπου εργάζονται καθημερινά 3.000 άνθρωποι, και άνοιξε πυρ εναντίον τους.

«Άκουσα τρεις πυροβολισμούς και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άλλους τρεις (...) Το βάλαμε στα πόδια», αφηγήθηκε η Πατρίσια Ουόρντ, μία υπάλληλος που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην καφετέρια του πρώτου ορόφου. Όπως εξήγησε, για να μπει κανείς στο κτίριο δείχνει απλώς το σήμα του, όμως δεν υπάρχει ανιχνευτής όπλων και μετάλλων.

Μία άλλη μάρτυρας, η Τέρι Ντέρχαμ, που εργάζεται στο ίδιο κτίριο, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι είδε τον δράστη.«Ακούσαμε πυροβολισμούς, τότε εμφανίστηκε στο διάδρομο, μας σημάδεψε και πυροβόλησε δύο ή τρεις φορές. Τρέξαμε προς την έξοδο και συνεχίσαμε να ακούμε πυροβολισμούς από το εσωτερικό». Σύμφωνα με την Ντέρχαμ, ο δράστης ήταν ψηλός, μαύρος και οπλισμένος με ένα τουφέκι.

Οι αρχές αναζητούν τουλάχιστον έναν ακόμα ύποπτο, που τον περιγράφουν ως έναν μαύρο άνδρα, ύψους 1,75, ηλικίας περίπου 50 ετών, με γκριζαρισμένους κροτάφους.

Παρόμοιο περιστατικό το 2009

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009 ένας ψυχίατρος του αμερικανικού στρατού, ο ταγματάρχης Νιντάλ Χάσαν, άνοιξε πυρ εναντίον στρατιωτών στη βάση Φορτ Χουντ του Τέξας, σκοτώνοντας 13 άτομα. Ο Χάσαν θεωρήθηκε «μοναχικός λύκος» (ότι δηλ. έδρασε μόνος του) που εμπνεύστηκε την πράξη του από την Αλ Κάιντα. Καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ