Υπουργείο Παιδείας: Στο 70% η συμμετοχή στην απεργία των καθηγητών - Στο 90% υποστηρίζει η ΟΛΜΕ - iefimerida.gr

Υπουργείο Παιδείας: Στο 70% η συμμετοχή στην απεργία των καθηγητών - Στο 90% υποστηρίζει η ΟΛΜΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπουργείο Παιδείας και ΟΛΜΕ διαφωνούν για το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία των καθηγητών. Για ποσοστά που ξεπερνούν το 90% κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές, στο 70% λέει το υπουργείο, επικαλούμενο στοιχεία από τις περιφέρειες εκπαίδευσης.

Eκπρόσωποι τοπικών ΕΛΜΕ δήλωναν πολύ ικανοποιημένοι για τη συμμετοχή στην απεργία, τονίζοντας πως στη συντριπτική τους πλειονότητα τα σχολεία της χώρας ήταν κλειστά - ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Κανονικά λειτούργησαν τα δημοτικά σχολεία καθώς οι δάσκαλοι θα απεργήσουν στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου (στο πλαίσιο της απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ), όπως και όλα τα ιδιωτικά σχολεία.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), Γιώργος Χριστόπουλος, υποστήριξε ότι η συμμετοχή στην απεργία κινήθηκε στο 50%, ποσοστό υψηλότερο από το 2009. Η Ένωση Ιδιοκτητών, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι δεν έκλεισε κανένα ιδιωτικό εκπαιδευτήριο.

Εν τω μεταξύ, σε ορισμένα σχολεία της Αττικής ξεκίνησαν καταλήψεις. Υπό κατάληψη τελούν δύο σχολεία στην Πετρούπολη, ένα στο Ιλιον, καθώς και δύο ΕΠΑΛ (της Ηλιούπολης και του Ελληνικού).

Στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας συμμετείχαν σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 40.000 πολίτες. Το «παρών» στην ειρηνική πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε στη Βουλή έδωσαν εκτός από τους εκπαιδευτικούς, μέλη των νεολαιών κομμάτων της αριστεράς, φοιτητικών συλλόγων και άλλων συνδικαλιστικών σωματείων.

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης έχουν εξαγγείλει απεργία έως την Παρασκευή οπότε θα επανεκτιμήσουν τη στάση τους. Η απεργία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ολοκληρώνεται την Τρίτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ