Τα κινητά που κυβερνούν τον κόσμο - 8 παγκόσμιοι πολιτικοί ηγέτες με τα smartphone τους [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα κινητά που κυβερνούν τον κόσμο - 8 παγκόσμιοι πολιτικοί ηγέτες με τα smartphone τους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η επιλογή ενός smartphone να απαιτεί μια σχετικά εκτενή έρευνα αγοράς, όταν πρόκειται όμως για τα έξυπνα κινητά των πολιτικών ηγετών από τα οποία περνούν όλες οι σημαντικές αποφάσεις, τότε τα κριτήρια αγοράς περνούν σε άλλο επίπεδο.

Σίγουρα όταν κάποιος αποφασίζει να αγοράσει ένα smartphone αφιερώνει αρκετό χρόνο για μια εκτενή έρευνα αγοράς. Τι γίνεται όμως όταν από αυτό το εξυπνο τηλέφωνο περνούν όλες οι σημαντικές συνομιλίες και αποφάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο;

O Ομπάμα και το BlackBerry

Τα κινητά που κυβερνούν τον κόσμο - 8 παγκόσμιοι πολιτικοί ηγέτες με τα smartphone τους [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Ο Μπαράκ Ομπάμα έπρεπε να «τσακωθεί» με τη μυστική του υπηρεσία όταν πρωτοανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα για να κρατήσει το αγαπημένο του BlackBerry. Οι σύμβουλοί του όμως το προσάρμοσαν στα δεδομένα ασφαλείας που πρέπει να κρατά ένας πρόεδρος και αυτή τη στιγμή ο Αμερικανός Πρόεδρος ίσως είναι ο πιο «διάσημος» άνθρωπος που κρατά ένα BlackBerry πάντα μαζί του, συνήθως στη ζώνη του.

Το HTC του Kim Jung Un

Τα κινητά που κυβερνούν τον κόσμο - 8 παγκόσμιοι πολιτικοί ηγέτες με τα smartphone τους [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Mέσα από την παραπάνω φωτογραφία μάθαμε ξαφνικά πως ο «Πρόεδρος» της Βορείου Κορέας διαθέτει ένα HTC Butterfly και όχι το smartphone που κατασκευάζεται στη χώρα του.

Η πρώτη κυρία της Κίνας και το iPhone 5 της

Τα κινητά που κυβερνούν τον κόσμο - 8 παγκόσμιοι πολιτικοί ηγέτες με τα smartphone τους [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping δεν έχει φωτογραφηθεί ακόμα χρησιμοποιώντας smartphone, οπότε ο κόσμος δεν ξέρει τι του αρέσει. Η σύζυγός του όμως, Peng Li Yuan, απαθανατίστηκε να φωτογραφίζει με ένα λευκό iPhone 5.

Η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης και το Lumia

Τα κινητά που κυβερνούν τον κόσμο - 8 παγκόσμιοι πολιτικοί ηγέτες με τα smartphone τους [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Η πρωθυπουργός της εξωτικής και πολύπαθης Ταϊλάνδης, η κυρία Yingluck Shinawatra, εκτός από το ότι είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, είναι και τέρας τεχνολογίας. Χρησιμοποιεί 5 διαφορετικά smartphones όπως έχουν διαρρεύσει οι σύμβουλοί της, ένα από τα οποία απαθανατίστηκε σε διάφορες περιστάσεις και είναι ένα λευκό Nokia Lumia 920.

O Βλαντιμίρ Πούτιν επιμένει Ρωσικά

Τα κινητά που κυβερνούν τον κόσμο - 8 παγκόσμιοι πολιτικοί ηγέτες με τα smartphone τους [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Το 2010 ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας είχε δηλώσει πως δεν διαθέτει κινητό τηλέφωνο. Από το 2012 όμως χρησιμοποιεί το Ρωσικό Android MTS-Glonass 945, το οποίο πιθανολογείται πως θα εγκαταλείψει αφού έχει αρχίσει να ξανα-εγκαθιστά τις γραφομηχανές στα γραφεία του Προεδρικού Μεγάρου για να διασφαλίσει ότι η αλληλογραφία δεν θα «διαρρέει» ηλεκτρονικά.

Η Βασιλική Οικογένεια της Βρετανίας

Τα κινητά που κυβερνούν τον κόσμο - 8 παγκόσμιοι πολιτικοί ηγέτες με τα smartphone τους [εικόνες]  | iefimerida.gr 5

Η Βασιλική Οικογένεια μάλλον αγαπά πολύ την Apple. Η 87χρονη Βασίλισσα Ελισάβετ γνωρίζουμε πως χρησιμοποιεί iPad ενώ κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ο Πρίγκηπας Χάρρυ φωτογραφήθηκε να «φωτογραφίζει» με ένα iPhone, το ίδιο και ο επόμενος -καθώς φαίνεται- βασιλιάς της χώρας, ο πρίγκηπας Ουίλιαμ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιμένει BlackBerry

Τα κινητά που κυβερνούν τον κόσμο - 8 παγκόσμιοι πολιτικοί ηγέτες με τα smartphone τους [εικόνες]  | iefimerida.gr 6

Η συμμαχία ΗΠΑ Βρετανίας σε πολιτικό επίπεδο τουλάχιστον, εκτός όλων των άλλων φαίνεται να συμφωνεί και σ' αυτό: στα BlackBerry. Ο David Cameron διαθέτει ένα και είναι αστείο να σκεφτεί κανείς πως η ίδια η Βρετανία αποκαλύφθηκε πως παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες των ηγετών που συμμετείχαν στη σύνοδο του G20 στο Λονδίνο, το 2009, παραβιάζοντας την κρυπτογράφηση των BlackBerry.

Το BlackBerry Z10 της Άγκελα Μέρκελ

Τα κινητά που κυβερνούν τον κόσμο - 8 παγκόσμιοι πολιτικοί ηγέτες με τα smartphone τους [εικόνες]  | iefimerida.gr 7

Με ένα BlackBerry Z10 φωτογραφήθηκε η Άνγκελα Μέρκελ προκαλώντας στους θαυμαστές της δημοφιλούς εταιρίας αμφιθυμικά αισθήματα. Πάντως όπως φαίνεται ακόμα και στην επιλογή του κινητού της η Μέρκελ επιμένει γερμανικά και δεν παύει να φωτογραφίζεται με τον αετό στο κινητό της.

Πηγή: digitallife

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ