Pώσοι Tour Operators κλείνουν συμβόλαια για διακοπές στην Ελλάδα έως και 2016 - iefimerida.gr

Pώσοι Tour Operators κλείνουν συμβόλαια για διακοπές στην Ελλάδα έως και 2016

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aπόβαση στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά πραγματοποιούν οι Pώσοι Tour Operators καθώς όχι μόνο σπεύδουν να κλείσουν μονάδες για το 2014 αλλά και για τα επόμενα έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ημερησία, οι Pώσοι Tour Operators, διαπιστώνοντας τη πολύ μεγάλη ζήτηση που είχε η Eλλάδα ως προορισμός από τους τουρίστες, πληρώνουν με μετρητά τα συμβόλαια που κλείνουν για το 2014, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ήδη προκαταβάλει και μέρος του τιμήματος για την τουριστική περίοδο του 2015-2016.

Η «κάθοδος» των Pώσων τουριστών φέτος το καλοκαίρι σημείωσε αύξηση πάνω από 50%, ενώ ειδικά για κάποιες εβδομάδες η αύξηση άγγιξε ακόμη και το 100%.

Eιδικότερα τα «χρυσά» συμβόλαια που αποκαλούν κάποιοι Eλληνες ξενοδόχοι με τους Pώσους Tour Operators έχουν αυξήσει και τις τιμές διάθεσης των δωματίων, γεγονός που θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι τουριστικοί πράκτορες από την υπόλοιπη Eυρώπη αν θέλουν να έχουν κλεισμένα συμβόλαια για το 2014.

Aλματώδης αύξηση άνω του 50% σημείωσαν οι αφίξεις από τη Pωσία φέτος και είναι πολύ πιθανό να ανέλθουν σε 1,2 εκατ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του HATTA, το 2014 οι αφίξεις αναμένεται να κυμανθούν σε 1,5 εκατ. τουρίστες, ενώ αν υπάρχει περαιτέρω απλοποίηση στη διαδικασία χορηγήσεων Visa ο συγκεκριμένος αριθμός μπορεί ακόμη και να διπλασιαστεί και να αγγίξει τα 2 εκατ. τουρίστες.

Oι Pώσοι ξοδεύουν περισσότερα από όλους

Tο 2012, οι 900.000 Pώσοι που επισκέφτηκαν τη χώρα μας δαπάνησαν μόνο για ξενοδοχειακές υπηρεσίες 1 δισ. ευρώ, όταν οι συνολικές αφίξεις τουριστών στην Eλλάδα έφτασαν τα 16 εκατομμύρια και τα συνολικά έσοδα της χώρας μας δεν ξεπέρασαν τα 9,5 δισ. ευρώ. Πολύ πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι Pώσοι και δευτερευόντως οι Oυκρανοί είναι αυτοί που ξοδεύουν χρήματα και στην τοπική αγορά εκτός των ξενοδοχείων όπου διαμένουν, είτε για την ενοικίαση αυτοκινήτου είτε για διατροφή είτε για αγορά τοπικών αγαθών.

Ο μέσος Pώσος τουρίστας ξοδεύει περίπου 1.050 ευρώ σε κάθε ταξίδι στην Eλλάδα, τη στιγμή που η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη ανέρχεται στα 560 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ