Ο Λευκός Οίκος ρίχνει το μπαλάκι στον Πούτιν - «Η Ρωσία ρισκάρει το κύρος της στην κρίση της Συρίας» - iefimerida.gr

Ο Λευκός Οίκος ρίχνει το μπαλάκι στον Πούτιν - «Η Ρωσία ρισκάρει το κύρος της στην κρίση της Συρίας»

Ο Λευκός Οίκος ρίχνει το μπαλάκι στον Πούτιν - «Η Ρωσία ρισκάρει το κύρος της στ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση με τη Συρία, όλο το βάρος ήταν στους ώμους του Μπαράκ Ομπάμα. Με τον Αμερικανό πρόεδρο να κάνει λόγο από νωρίς για στρατιωτική επέμβαση, δεχόταν και την πίεση για την επόμενη κίνηση. Τώρα όμως η Ουάσιγκτον ρίχνει το μπαλάκι στον Βλαντιμίρ Πούτιν, που εμφανίστηκε ως μεσολαβητής για την ανεύρεση διπλωματικής λύσης.

«Η Ρωσία ρισκάρει το κύρος της σε ότι αφορά την πρόοδο σε αυτό το διπλωματικό δρόμο», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, συμπληρώνοντας πως είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς πώς θα αναπτυχθεί η δυναμική ανάμεσα στη Μόσχα και το σύμμαχό της, τη Δαμασκό, στην προσπάθεια να ασφαλιστούν τα χημικά όπλα της Συρίας.

«Η Ρωσία είναι ο κοντινότερος σύμμαχος του Μπασάρ αλ Ασαντ και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην παρεμπόδιση των μέχρι τώρα διεθνών προσπαθειών να φέρουν τον Ασαντ προ των ευθυνών του», συμπλήρωσε ο Κάρνεϊ.

Οταν ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι η Συρία θα απέχει από τη χρήση χημικών όπλων προκειμένου να μη φέρει σε δύσκολη θέση τον Πούτιν, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση. Επεσήμανε όμως πως ο Ασαντ εξαρτάται από τη στήριξη της Ρωσίας με πολλούς τρόπους οπότε «υπάρχει λόγος να ενδιαφέρεται η Συρία για τη θέση που έχει το Κρεμλίνο στο συγκεκριμένο θέμα».

Οπως εκτιμά το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, αυτή ήταν ξεκάθαρα μία προσπάθεια του Λευκού Οίκου να στρέψει τα βλέμματα στη Μόσχα, αφού επί εβδομάδες ο Ομπάμα ήταν υπό πίεση με το δικό του κύρος να διακυβεύεται.

Πηγή: AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ