Εντουαρντ Στάιχεν, o φωτογράφος του Vanity Fair που έβαλε τον φακό του πάνω στις μεγαλύτερες ντίβες [εικόνες] - iefimerida.gr

Εντουαρντ Στάιχεν, o φωτογράφος του Vanity Fair που έβαλε τον φακό του πάνω στις μεγαλύτερες ντίβες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γενιάς της τζαζ που ενέπνευσε τον φωτογράφο Εντουαρντ Στάιχεν ήταν η θεμέλιος λίθος... πάνω στην οποία χτίστηκε η λαμπρή πορεία του περιοδικού Vanity Fair, που τον Οκτώβριο θα γιορτάσει με επετειακό τεύχος τα 100 χρόνια ζωής του. Ο γεννημένος στις 27 Μαρτίου του 1879 Αμερικανός φωτογράφος και ζωγράφος, προοδευτικός για την εποχή του ξεχώρισε άμεσα... Το 1911 στη συνεργασία του με το Art et Décoration έδειξε τη διαφορετική του αντίληψη και θεωρήθηκε ο πρώτος μοντέρνος φωτογράφος μόδας. Στο επετειακό τεύχος του Vanity Fair γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπό του, καθώς θεωρείται αυτός που με τις φωτογραφίες του αναγέννησε το περιοδικό μετά την πρώτη δεκαετία ζωής του και σηματοδότησε την μετέπειτα πορεία του.Tα κορυφαία πορτραίτα της Γκρέτα Γκάρμπο ήταν στιγμές στο χρόνο που πάγωσαν με τη βοήθεια του δικού του φακού, όπως και αυτά του Γκάρι Κούπερ.

Μέρος του αποτελέσματος της συνεργασίας του (1923-1937) με το Vanity Fairπαρουσιάζεται και στο βιβλίο “100 ΥΕΑRS VANITY FAIR” το οποίο θα εκδοθεί στις 15 Οκτωβρίου. Το εξώφυλλο του επετειακού τεύχους είναι έτοιμο και μας παραπέμπει στη μεγάλη σταρ των Ηνωμένων Πολιτειών, Mέριλιν Μονρό, την οποία αναπαριστά το μοντέλο Κέιτ Απτον! Το αμερικανικό περιοδικό που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1913 είχε παράλληλη πορεία πάντα με τις πιο λαμπερές προσωπικότητες των ΗΠΑ και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ