Στον ΟΗΕ η πρόταση της Ρωσίας για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας – Εκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας - iefimerida.gr

Στον ΟΗΕ η πρόταση της Ρωσίας για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας – Εκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας

Στον ΟΗΕ η πρόταση της Ρωσίας για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας – Εκτακτη σύσκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κορυφώθηκε τις τελευταίες ώρες το διπλωματικό θρίλερ στην υπόθεση της Συρίας. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως απόψε (23.00 ώρα Ελλάδας) προκειμένου να εξετάσει τη ρωσική πρόταση σύμφωνα με την οποία το χημικό οπλοστάσιο του Μπασάρ Αλ Ασαντ θα τεθεί υπό διεθνή έλεγχο.

Επειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ντέιβιντ Κάμερον για το θέμα, ο Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησε να συζητηθεί το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Οι ηγέτες των τριών χωρών αποφάσισαν να συνεργαστούν με τη Ρωσία και την Κίνα «για να εξεταστεί σοβαρά η βιωσιμότητα της ρωσικής πρότασης να τεθούν όλα τα συριακά χημικά όπλα και τα συναφή υλικά υπό τον πλήρη έλεγχο της διεθνούς κοινότητας ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η επαληθεύσιμη και εκτελεστή καταστροφή τους», είπε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ διεμήνυσε πως πρέπει η Δύση να σιγουρευτεί πως πρόκειται για πραγματική λύση στην κρίση και όχι για μία τακτική καθυστέρησης.

«Για να έχει πιθανότητες να πετύχει αυτή η διπλωματική επιλογή, η απειλή ανάληψης στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ- η αξιόπιστη, πραγματική απειλή για ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ- πρέπει να εξακολουθήσει να υπάρχει», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ