Ο Μιχελάκης διαψεύδει τις μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων στα δημοτικά ραδιόφωνα - iefimerida.gr

Ο Μιχελάκης διαψεύδει τις μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων στα δημοτικά ραδιόφωνα

Μιχελάκης: Πρώτα η αξιολόγηση των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών και μετά η αναδ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υπαλλήλων των ΟΤΑ, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Μιχελάκης είπε ότι πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών και μετά η αναδιάρθρωσή τους, διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα για μαζικές απολύσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα.

Πρόσθεσε, όμως, πως μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα κανείς κανένα σενάριο αναφορικά με την κινητικότητα.

Επισήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχει η συναίνεση όλων των φορέων στους ΟΤΑ για να γίνει η αξιολόγηση και οι δήμοι συνεργάζονται. Διαβεβαίωσε, ακόμα, ότι δεν θα γίνουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ.

Είπε ότι θα προσληφθούν μέσω ΕΣΠΑ με κοινωνικά κριτήρια από τον ΟΑΕΔ 3800 σχολικοί φύλακες, τονίζοντας ότι έχουν μπει σε διαθεσιμότητα 2234. Το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα εξαιρεθεί από την μετακίνηση, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Είμαστε κατά των οριζόντιων περικοπών με την προϋπόθεση να προχωρήσει η αξιολόγηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, αναφορικά με δημοσιεύματα για απολύσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα και προσέθεσε: «Οι δήμοι είναι εκείνοι που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης που θα κάνουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ