Παγκόσμια ημέρα για την πρόληψη της αυτοκτονίας -Τα ποσοστά στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 43% από το 2007 - iefimerida.gr

Παγκόσμια ημέρα για την πρόληψη της αυτοκτονίας -Τα ποσοστά στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 43% από το 2007

Παγκόσμια ημέρα για την πρόληψη της αυτοκτονίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παγκόσμια ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας είναι η σημερινή και το Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας που λειτουργεί από την ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ, ως οργανωτικό μέλος της IASP (Διεθνής Ένωση για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας"), έχει προγραμματίσει τη διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης με αφορμή τη φετινή 11η επέτειο.

Η σειρά των εκδηλώσεων με τίτλο «Στίγμα: Ένα μείζον εμπόδιο για την πρόληψη της αυτοκτονιας» έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σχέση με ένα φαινομένο που λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις και στη χώρα μας μιας και τα ποσοστά των αυτοκτονιών έχουν αυξηθεί κατά 43% από το 2007 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

13:00-15:00 συνέντευξη τύπου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ε.Σ.Η.Ε.Α. (Ακαδημίας 20, Αθήνα) στο πλαίσιο της οποίας θα προβληθούν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ για τη Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία - 1018, σε σκηνοθεσία Σταύρου Ψυλλάκη.

17:00-21:00 ενημερωτική εκδήλωση στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη της αυτοκτονίας ενώ θα διεξαχθεί συμβολική δράση στη μνήμη των ατόμων που χάθηκαν από αυτοκτονία.

Μετάδοση ραδιοφωνικού σποτ για την προβολή της 24ώρης Γραμμής παρέμβασης για την αυτοκτονία 1018 του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της αυτοκτονίας.

Αποστολή κειμένου σε σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής πολιτικής και καλλιτεχνικής σκηνής που θα μπορούσαν να συμβάλλουν ουσιαστικά στον τομέα της πρόληψης.

Για να κατεβάσετε το κείμενο πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ