Γιγάντια άστρα σε θερμοκρασία φούρνου εντόπισαν οι επιστήμονες της NASA - iefimerida.gr

Γιγάντια άστρα σε θερμοκρασία φούρνου εντόπισαν οι επιστήμονες της NASA

Γιγάντια άστρα σε θερμοκρασία δωματίου εντόπισαν οι επιστήμονες της NASA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπροστά σε μία απρόσμενη έκπληξη βρέθηκαν οι ερευνητές της NASA, όταν διαπίστωσαν ότι οι λεγόμενοι καφέ νάνοι, άστρα που βρίσκονται στο μεταίχμιο ανάμεσα σε ένα κανονικό άστρο και σε έναν πλανήτη είναι ίσως τα ψυχρότερα ουράνια σώματα του σύμπαντος, αφού η θερμοκρασία τους δεν ξεπερνά τη θερμοκρασία ενός φούρνου.

Οι καφέ νάνοι έχουν μέγεθος μεγαλύτερο από ένα πλανήτη αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ μικροί για να σχηματίσουν ένα άστρο κι έτσι, διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία με την οποία γεννήθηκαν.

Πρόσφατες παρατηρήσεις που έγιναν με το υπέρυθρο διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer της NASA αποδεικνύουν ότι ενώ η επιφάνεια του Ηλιου αγγίζει τους 5.500 βαθμούς Κελσίου, οι καφέ νάνοι έχουν θερμοκρασία μόλις 125 με 175 βαθμών Κελσίου και μάζα πέντε έως 20πλάσια του Δία.

Μετά τις τελευταίες μετρήσεις οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι πιθανό να υπάρχουν κι άλλοι πιο κρύοι καφέ νάνοι στο διάστημα με θερμοκρασία ίσως χαμηλότερη και από το ανθρώπινο σώμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ