Αυτό το σοφτ-πορνό για τη ζωή του Μαρκήσιου ντε Σαντ είναι ένα έμβλημα κιτς ακολασίας [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτό το σοφτ-πορνό για τη ζωή του Μαρκήσιου ντε Σαντ είναι ένα έμβλημα κιτς ακολασίας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο βίος και τα έργα του θεϊκού Μαρκήσιου ντε Σαντ είχαν πολλή πέραση στις «εκτροχιασμένες» δεκαετίες του '60 και του 70 και μάλιστα σε όλες τις εκδοχές: από κιτς μεταφορές της βιογραφίας του και ψυχεδελικές σοφτ-πορνό εκδοχές των λογοτεχνικών πονημάτων του για τις οθόνες των drive-in κινηματογράφων, μέχρι αμφιλεγόμενες ταινίες δημιουργών ολκής, όπως ο Πιερ-Πάολο Παζολίνι και οι δικές του περίφημες «120 Ημέρες στα Σόδομα». Σε κάθε περίπτωση, ο θρυλικός μαρκήσιος έχει «δεινοπαθήσει» πολλάκις στα χέρια των κινηματογραφιστών.

Αυτό που ακολουθεί, όμως, δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψουν: το αποτέλεσμα είναι τόσο κακό, τόσο υπερβολικό σε όλα τα επίπεδα, τόσο γελοιωδώς ερωτικό που στο τέλος σκέφτεσαι μήπως γι' αυτόν ακριβώς το λόγο πρόκειται για εμβληματικό b-movie αριστούργημα!

Έτος συμπαραγωγής (ΗΠΑ-Γερμανία) το 1969. Αμερικανικός τίτλος: «Ντε Σαντ», απλά και ωραία. Πρωτότυπος γερμανικός τίτλος: Das Ausschweifende Leben des Marquis De Sade. Πρωταγωνιστές: Keir Dullea (γνωστός από το αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ: «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος») και Senta Berger.

Η έκπληξη; Μα το γεγονός ότι το ρόλο του αββά θείου του ντε Σαντ τον ενσαρκώνει ο «πολύς» Τζον Χιούστον.

Παρακολουθείστε την ταινία, όχι σαν αναπαράσταση της ζωής του Σαντ, αλλά ως προϊόν της κιτς ψυχεδελικής κουλτούρας εκείνων των διαταραγμένων δεκαετίων:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ