Ξεκινάει ο «Γολγοθάς» των αυθαιρέτων -Ποιες είναι οι διαδικασίες τακτοποίησης - iefimerida.gr

Ξεκινάει ο «Γολγοθάς» των αυθαιρέτων -Ποιες είναι οι διαδικασίες τακτοποίησης

Ξεκινάει ο «Γολγοθάς» των αυθαιρέτων -Ποιες είναι οι διαδικασίες τακτοποίησης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που θέλουν να υπαχθούν τα ακίνητα τους στον νέο νόμο της τακτοποίησης θα πρέπει να συγκεντρώσουν και να υποβάλουν, μέσω του εξουσιοδοτημένου μηχανικού, όλα τα σχέδια και τα έγγραφα, πέραν της αίτησης υπαγωγής, που απαιτούνται για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Οπως αναφέρει και το Εθνος από τη στιγμή της υπαγωγής οι πολίτες έχουν περιθώριο έξι μηνών να καταθέσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο πληροφοριακό σύστημα.

Οσοι ξεκίνησαν την τακτοποίηση με το προηγούμενο νομικό καθεστώς, η εξάμηνη προθεσμία θα αρχίσει να «τρέχει» από τις αρχές Οκτωβρίου, όταν θα μεταφερθεί η βάση δεδομένων από τον Νόμο 4014 στον καινούργιο Νόμο 4178.

Ευνοημένοι είναι όσοι έχουν αυθαίρετα που κατασκευάστηκαν πριν από το 1975 και πριν από το 1983, καθώς σε αυτές τις κατηγορίες δεν απαιτούνται σχέδια και τοπογραφικά διαγράμματα, επιβάλλεται όμως η προσκόμιση αεροφωτογραφιών.

Ακόμα πιο εύκολη είναι η διαδικασία νομιμοποίησης των μικρών πολεοδομικών παραβάσεων, όπου ζητείται μόνο τεχνική έκθεση μηχανικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ