Στο στόχαστρο 400.000 συνταξιούχοι κάτω των 60 ετών-Νέες περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ - iefimerida.gr

Στο στόχαστρο 400.000 συνταξιούχοι κάτω των 60 ετών-Νέες περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας έκανε νέες συστάσεις προς την Ελληνική κυβέρνηση για άνοιγμα του ασφαλιστικού καθώς διαπιστώθηκε ότι τα ελλείμματα του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος είναι εκτός ελέγχου λόγω της παρατεταμένης ύφεσης και της πρωτοφανούς ανεργίας.

Με απλά λόγια ζητούν άμεσα νέες περικοπές στις παροχές του ασφαλιστικού συστήματος με τις κύριες συντάξεις, τα εφάπαξ, τις επικουρικές και γενικότερα τις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να τίθενται και πάλι στην «προκρούστεια κλίνη».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» η κυβέρνηση, έπειτα από τις πιέσεις της τρόικας, ανοίγει εκ νέου τον φάκελο του ασφαλιστικού από το φθινόπωρο και θα υποχρεωθεί να λάβει νέα επώδυνα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού για την κάλυψη των συντάξεων, κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο συνολικά το πρόγραμμα της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ