Αποκρατικοποιήσεις ώρα μηδέν -Τρέχει η κυβέρνηση να προλάβει την άφιξη της Τρόικα - iefimerida.gr

Αποκρατικοποιήσεις ώρα μηδέν -Τρέχει η κυβέρνηση να προλάβει την άφιξη της Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα στις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση σχεδιάζει να μπουν οι αποκρατικοποιήσεις στην τελική ευθεία αφού πλέον βρισκόμαστε λίγο πριν από την άφιξη της Τρόικα και όλα έχουν μείνει πίσω. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις των μεγάλων λιμανιών της χώρας, αλλά και της Εγνατίας Οδού.

Ειδικά όπως αναφέρει και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης λιμανιών της χώρας θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο, ενώ της Εγνατίας Οδού από τον περασμένο Ιούνιο, ωστόσο για ακόμα μία φορά τα χρονοδιαγράμματα έμειναν πίσω.

Εντονο ενδιαφέρον για τα λιμάνια -Εμφανίστηκαν επενδυτές και για Ηγουμενίτσα και Ηράκλειο

Σε ό,τι αφορά τα λιμάνια, σύμφωνα με στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εκτός του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και για τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Στους ενδιαφερόμενους συγκαταλέγονται επενδυτές που μπορούν να αξιοποιήσουν τις λιμενικές υποδομές κυρίως για εμπορευματικές περιοχές. Το Ταμείο, μάλιστα, φαίνεται να βιάζεται για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ, καθώς θέλει να τη συνδυάσει μ' εκείνη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ρωσικά συμφέροντα εκφράζουν έντονο ενδιαφέρον τόσο για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης όσο και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στοχεύοντας να δημιουργήσουν μια «πύλη» εισόδου αγαθών στη Βαλκανική, μέσω της οποίας θα καλυφθούν ανάγκες όχι μόνον των βαλκανικών αγορών, αλλά και της Ανατολικής Ευρώπης.

Στο προσκήνιο και η Εγνατία Οδός -Ερχονται και άλλα διόδια

Από έξι που είναι σήμερα οι σταθμοί των διοδίων θα γίνουν 15 συνολικά στον κύριο άξονα, συν άλλους πέντε σταθμούς στους κάθετους άξονες που θα κατασκευάσει ο παραχωρησιούχος. Μάλιστα όπως αναφέρεται ο άξονας παρουσιάζει υπεράριθμες εισόδους / εξόδους, γεγονός που κάνει εύκολη τη διάβαση της από «τζαμπατζήδες», ενώ επιπλέον θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι σήμερα υφίστανται παράνομες είσοδοι κι έξοδοι στον συγκεκριμένο οδικό άξονα και οι οποίες θα πρέπει να κλείσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ