Και οι βρυκόλακες πεθαίνουν – Βούλγαροι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν το σκελετό «βαμπίρ» - iefimerida.gr

Και οι βρυκόλακες πεθαίνουν – Βούλγαροι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν το σκελετό «βαμπίρ»

Και οι βρυκόλακες πεθαίνουν – Βούλγαροι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν το σκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρουμανία είναι ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις του θρύλου των βρυκολάκων, αλλά η Βουλγαρία ετοιμάζεται να της κλέψει τα σκήπτρα. Επιστήμονες θεωρούν πως ανακάλυψαν ένα σκελετό «βαμπίρ» στις Ακτές της Μαύρης Θάλασσας, το δεύτερο μέσα σε ένα χρόνο.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν το σκελετό ενός ηλικιωμένου άνδρα με ένα μαχαίρι στην καρδιά του σε ανασκαφή στα ερείπια εκκλησίας, στην ιστορική παραθαλάσσια πόλη Νέσεμπαρ. Το μαχαίρωμα θα μπορούσα να υποδεικνύει εγκληματική ενέργεια, αλλά ο αρχαιολόγος Τόντορ Μαρβάκοφ έχει διαφορετική άποψη. Υποστηρίζει ότι το μαχαίρι αποτελεί βάσιμο αποδεικτικό στοιχείο πως ο άνθρωπος πιστεύεται ότι ήταν βρυκόλακας. Ο σκελετός χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Συνολικά 28 τάφοι έχουν βρεθεί σε ένα χώρο 40 τετραγωνικών μέτρων στο εσωτερικό του ναού, που χρονολογείται από τον 13ο-14ο και από τον 16ο και 17ο αιώνα. Ενας από αυτούς ανήκε σε παιδί, θαμμένο σε λευκό φέρετρο. Ο Μαρβάκοφ λέει ότι οι ομαδικές ταφές γίνονταν την εποχή της πανούκλας.

Ο πρώτος σκελετός «βαμπίρ» βρέθηκε στη Βουλγαρία το 2012, στη Σωζόπολη. Ηταν τρυπημένος στο στέρνο από σιδερένιες ράβδους, μια πρακτική που χρησιμοποιούνταν για την εξόντωση ενός βρυκόλακα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ