Ομπάμα και Πούτιν συμφώνησαν ότι διαφωνούν για τη Συρία - Διάγγελμα Ομπάμα στον αμερικανικό λαό την Τρίτη - iefimerida.gr

Ομπάμα και Πούτιν συμφώνησαν ότι διαφωνούν για τη Συρία - Διάγγελμα Ομπάμα στον αμερικανικό λαό την Τρίτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της G20, Ομπάμα και Πούτιν συμφώνησαν ότι διαφωνούν για το θέμα της Συρίας και την ανάγκη στρατιωτικής επέμβασης κατά του Σύρου προέδρου Άσαντ. Ο ίδιος ο Ομπάμα δεν θέλησε να πει τι θα κάνει αν η απόφαση του Κογκρέσου είναι αρνητική. Την Τρίτη θα απευθύνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό.

Νωρίτερα πάντως, σύμβουλός του είχε πει ότι ο Aμερικανός πρόεδρος δεν προτίθεται να δώσει το πράσινο φως για χτύπημα στη Συρία αν τα μέλη του Κογκρέσου ψηφίσουν κατά τη πρότασής του για στρατιωτκή επέμβαση.

Ό,τι κι αν πει το Κογκρέσο, μάς είναι αδιάφορο, για την επέμβαση στη Συρία χρειάζεται πρώτα απόφαση του ΟΗΕ και χωρίς αυτή θα ήταν παράνομη, διεμήνυσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο πρόεδρος Ομπάμα πάντως, υποστήριξε ότι οι περισσότεροι ηγέτες της G20 συμφωνούν ότι ο Άσαντ είναι υπεύθυνος για την χρήση χημικών όπλων κατά αμάχων. Η διαφωνία μεταξύ των ηγετών, διευκρίνισε, ήταν κατά πόσο είναι δυνατή η χρήση βίας κατά του καθεστώτος Άσαντ χωρίς απόφαση του ΟΗΕ.

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησης που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, άκουσαν ο ένας τον άλλον, όμως επέμειναν ο καθένας στις θέσεις του.

Οπως λακωνικά δήλωσε, η συζήτηση διήρκησε 20 με 30 λεπτά και «καθένας επέμεινε στις θέσεις του».

Ο Πούτιν θεωρεί υπεύθυνους για την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου τους αντάρτες της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για πρόκληση έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένα στρατιωτικό πλήγμα στη Συρία.

Παράλληλα υποστήριξε ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Μέση Ανατολή θα βλάψει την παγκόσμια οικονομία και θα ανακόψει την ανάπτυξη.

«Δεν μας έχουν ζητήσει την έκδοση Σνόουντεν»

Σε ένα ακόμα θέμα που έχει οδηγήσει στον πάγο τις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας, την υπόθεση Σνόουντεν, ο Πούτιν σημείωσε πως ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ζήτησε την έκδοση του πρώην τεχνικού συμβούλου των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν (ο οποίος έχει λάβει προσωρινό άσυλο στη Ρωσία), ενώ η έκδοσή του θα ήταν αδύνατη διότι, όπως εξήηγσε, ο Σνόουντεν δεν έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα σε ρωσικό έδαφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ