«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ- Πάνω από 7.000 αστυνομικοί θα σαρώνουν τη συμπρωτεύουσα - iefimerida.gr

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ- Πάνω από 7.000 αστυνομικοί θα σαρώνουν τη συμπρωτεύουσα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ ενόψει ΔΕΘ, καθώς υπάρχει φόβος να επαναληφθούν τα εκτεταμένα επεισόδια των προηγούμενων ετών, λόγω των διαδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν κινητοποιηθεί αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr περίπου 3 με 4 χιλιάδες άνδρες της ΕΛ.ΑΣ από την Νότια Ελλάδα θα ενισχύσουν την Θεσσαλονίκη μαζί με περίπου 3 χιλιάδες αστυνομικούς από την Βόρεια Ελλάδα.

Οι αστυνομικές πηγές αναφέρουν, πως στην δύναμη ασφαλείας η οποία θα μετατρέψει σε «κάστρο» την Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνονται αρκετοί μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ, δύο ελικόπτερα, άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά ρούχα, αστυνομικοί σκύλοι καθώς και κλιμάκια του ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών).

Οι έλεγχοι θα είναι εκτεταμένοι, καθώς θα «σαρωθούν» όλες οι ταράτσες και οι υπερυψωμένοι χώροι, καθώς αν και δεν υπάρχει κάποια χειροπιαστή πληροφορία για επικείμενο τρομοκρατικό «χτύπημα», οι ομάδες του αντάρτικου πόλεων κάθε άλλο παρά «αθόρυβοι» ήταν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ θεωρείται σίγουρο το ενδεχόμενο μαζικών διαδηλώσεων.

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ ενόψει ΔΕΘ, έφτασαν μέχρι την βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία αναφέρει πως «η ασφάλεια θα είναι πολύ αυστηρή στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά», ενώ αναφέρεται και στις μαζικές διαδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ