Οι πιο εναλλακτικές λακκούβες – Οταν οι τρύπες στους δρόμους γίνονται πηγή χιούμορ [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι πιο εναλλακτικές λακκούβες – Οταν οι τρύπες στους δρόμους γίνονται πηγή χιούμορ [εικόνες]

Οι πιο εναλλακτικές λακκούβες – Οταν οι τρύπες στους δρόμους γίνονται πηγή χιούμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό προνόμιο. Λακκούβες στους δρόμους βρίσκει κανείς στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Οταν όμως οι πολίτες κουράζονται να απαιτούν για το αυτονόητο, επιστρατεύουν το χιούμορ. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι πιο εναλλακτικές... λακκούβες που έχει δει ποτέ κανείς στην άσφαλτο.

Στο Ραϊπούρ για παράδειγμα, οι Ινδοί κάτοικοι βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να στρέψουν το ενδιαφέρον των πολιτικών στο πρόβλημα. Οργανώνουν παρωδίες θρησκευτικών τελετών στις οποίες ουσιαστικά βαφτίζουν τις λακκούβες και τους δίνουν ονόματα- τι άλλο;- πολιτικών.

Στην Ουγκάντα από την άλλη γέλασαν περισσότερο. Οι ψαράδες πήραν τα εργαλεία τους και στήθηκαν στη σειρά, περιμένοντας να... τσιμπήσει ένα ψάρι μέσα από τη λακκούβα. Πιο καλλιτεχνικοί τύποι οι Ρώσοι, έκαναν γκράφιτι στις τρύπες στην άσφαλτο με έμπνευση πάντα τα πρόσωπα των τοπικών αρχόντων.

Το 2006 στον Καναδά, είχαν αντίστοιχες ανησυχίες, τις εξέφρασαν όμως αλλιώς. Ντόπιοι έβγαλαν τα ρούχα τους και πόζαραν γυμνοί μέσα στις λακκούβες, δημιουργώντας ένα ημερολόγιο που έστειλε το μήνυμα της ανάγκης για έργα προς πάσα κατεύθυνση.

Αλλες ευγενικές ψυχές στο Λονδίνο, είδαν στα σημεία όπου είχε καταρρεύσει το οδόστρωμα να... ανθίζει κάτι. Συγκεκριμένα, τα λουλούδια που φύτεψαν οι ίδιοι εκεί.

Ενας φωτογράφος στο Μόντρεαλ άντλησε έμπνευση από τις λακκούβες και έβγαλε μία σειρά φωτογραφιών με κύρια πρωταγωνίστρια την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, που ως γνωστόν εξαφανίστηκε μέσα σε μία τέτοια τρύπα.

Τέλος στο Εσεξ μία γυναίκα είδε το παιδί να ξυπνά μέσα της, εξαιτίας του εκνευρισμού για τον κατεστραμμένο δρόμο μπροστά στο σπίτι της. Πήρε φιγούρες από τα Στρουμφ και έστησε ολόκληρο χωριό γύρω από τις λακκούβες, το φωτογράφισε και το έστειλε στον διευθυντή μεταφορών. Το αποτέλεσμα ήταν άμεσο. Την επόμενη ημέρα οι εργάτες τακτοποίησαν το ζήτημα.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ