Η Εφορία «έκανε» το Πάπιγκο Ιωαννίνων Εκάλη και ζητά από τους κατοίκους να πληρώσουν ΦΑΠ πολυτελείας - iefimerida.gr

Η Εφορία «έκανε» το Πάπιγκο Ιωαννίνων Εκάλη και ζητά από τους κατοίκους να πληρώσουν ΦΑΠ πολυτελείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι περίπου 500 κάτοικοι του γραφικού χωριού Πάπιγκο των Ιωαννίνων, καθώς όταν έλαβαν τα εκκαθαριστικά ΦΑΠ 2011 και ΦΑΠ 2012, είδαν τα ποσά που έπρεπε να πληρώσουν αυξημένα μέχρι και 10.000% σε σχέση με το ΦΑΠ του 2010.

Για το νέο αυτό «κατόρθωμα» φαίνεται πως είναι οι υπεύθυνες οι τοπικές ΔΟΥ οι οποίες και απέστειλαν στο υπουργείο Οικονομικών τις εκτιμώμενες αξίες των οικοπέδων σε περιοχές που μέχρι και πρόσφατα δεν ίσχυε το σύστημα αντικειμενικών τιμών, χωρίς όμως να λάβουν υπόψη τους τις εμπορικές αξίες, αναφέρουν σε δημοσίευμα τους «ΤΑ ΝΕΑ».

Αποτέλεσμα της τραγικής αυτής παράλειψης, ήταν να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών αντικειμενικές αξίες στο ορεινό χωριό από 600 έως και 1.300 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ποσό αντίστοιχο με αυτό της Εκάλης και της Κηφισιάς.

Το Πάπιγκο όμως, είναι μόνο μια από τις δεκάδες περιπτώσεις ορεινών περιοχών όπου η Εφορία προσδιόρισε τις αντικειμενικές αξίες σε πανύψηλα επίπεδα. Ενδεικτικά, στο χωριό Λυγγιάδες Ιωαννίνων όπου το οικόπεδο ενός στρέμματος το 2008 είχε αντικειμενική αξία περίπου 5.500 ευρώ, σήμερα έχει 120.000 ευρώ, ενώ στο Ζαγόρι οικόπεδο που είχε αντικειμενική αξία 7.500 ευρώ το 2007, έχει πλέον τιμή 70.000 ευρώ.

Πλέον οι κάτοικοι των περιοχών, εξετάζουν να καταθέσουν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά των πρόσφατων υπουργικών αποφάσεων οι οποίες εκτίναξαν την αντικειμενική αξία των ακινήτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ