O ιδιοκτήτης του Ιανού «καίει» τον Ακη Τσοχατζόποπυλο: Με εξαπάτησε, αυτός ήταν πίσω από την εταιρεία Norris - iefimerida.gr

O ιδιοκτήτης του Ιανού «καίει» τον Ακη Τσοχατζόποπυλο: Με εξαπάτησε, αυτός ήταν πίσω από την εταιρεία Norris

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο υπέδειξε ο Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης του «Ιανού» ως τον άνθρωπο που ήταν πίσω από την εταιρεία Norris. Ο κ.Κατρατζάς είπε χαρακτηριστικά προς το δικαστήριο ότι εξαπατήθηκε, καθώς ποτέ «δεν ήλθε σε επαφή με κανέναν άλλον».

«Δεν είχα άλλους συνομιλητές, ούτε οι Ελβετοί διαχειριστές της εταιρείας, ούτε ο εφοπλιστής Τσάκας, εμφανίστηκαν ποτέ μπροστά μου», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καρατζάς. «Αναλογιστείτε ότι είμαστε στο 2005, περίοδο ευδαιμονίας και αισιοδοξίας. Οι εφοπλιστές μπαίνουν παντού, σε ομίλους, media, νέες δραστηριότητες. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος είναι πρώην υπουργός Ανάπτυξης και επί σειρά ετών "νούμερο δύο" στη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν υπήρχε καμία υποψία. Ακόμη και μετά το 2009, οπότε και ονομαστικοποιήθηκαν οι μετοχές του "Ιανού", αντιμετώπιζα μια ενοχλημένη και επιθετική συμπεριφορά από πλευράς του, κάθε φορά που ζητούσα να έρθω σε επαφή με την εφοπλιστική οικογένεια».

Οπως αναφέρει και το ΒΗΜΑ ο Νίκος Καρατζάς δέχθηκε το σφυροκόπημα του δικαστηρίου, ειδικά για το πως δεν έκανε αγωγή εναντίον του Ακη Τσοχατζόπουλο, παρά μόνον κατά του Νίκου Ζήγρα (τον οποίο δεν γνώριζε, όπως υποστήριξε), όταν έμαθε την αλήθεια.

«Τι θέλετε να μας παραστήσετε; Οτι είστε αφελής;», τον ρώτησε ο πρόεδρος κ. Χρήστος Κατσιάνης, αναφερόμενος στις εμπλοκές και τις καθυστερήσεις στην επαφή με την εφοπλιστική οικογένεια. «Καλά, αυτοί οι άνθρωποι, οι εφοπλιστές, δεν είχαν έναν δικηγόρο; Δεν ήταν περίεργο να μην παρουσιαστεί ένας δικηγόρος; Δεν είστε τυχαία εδώ κ. Καρατζά, ούτε από φάρσα, όπως έχετε πει».

Ο Νίκος Καρατζάς παραδέχθηκε: «Εκανα εγκληματικά λάθη εις βάρος μου, δεν έκανα όμως ποινικά αδικήματα. Δεν μου πέρασε ποτέ απ το μυαλό ότι συμμετέχω σε μια ύποπτη συναλλαγή. Πάγωσε το αίμα μου, κόντεψα να πάθω έμφραγμα, όταν είδα στα χαρτιά της δικογραφίας ότι ιδρυτής της Norris ήταν ο Νίκος Ζήγρας. Φαίνεται απεριόριστη η αφέλεια μου, αλλά δεν ήξερα ότι θα έπλενα, θα άπλωνα, θα σιδέρωνα μαύρο χρήμα...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ