Σοκ στη Γαλλία: Το φονικό ψάρι Πακού εντοπίστηκε στον Σηκουάνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Σοκ στη Γαλλία: Το φονικό ψάρι Πακού εντοπίστηκε στον Σηκουάνα [εικόνες]

Σοκ στη Γαλλία: Το φονικό ψάρι με τα ανθρώπινα δόντια εντοπίστηκε και στον Σηκου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πανικό και στο Παρίσι προκάλεσε το σπάνιο τροπικό ψάρι Πακού που έχει ανθρώπινα δόντια και επιτίθεται στους όρχεις των κολυμβητών, όταν εντοπίστηκε από έναν ψαρά στα νερά του Σηκουάνα.

Το ψάρι Πακού με την ανθρώπινη οδοντοστοιχία μοιάζει με πιράνχα, φτάνει τα 25 κιλά και κανονικά εντοπίζεται κυρίως στα νερά της Νότιας Αμερικής. Ωστόσο την Παρασκευή ένας ψαράς το ψάρεψε στις όχθες του Σηκουάνα και κάλεσε την αστυνομία.

Οπως αναφέρουν εκπρόσωποι της αστυνομίας: «Μας έστειλε μία φωτογραφία του με το smart phone και προέκυψε πως επρόκειτο για Πακού. Είναι ένα ψάρι με πολύ επικίνδυνο δάγκωμα», πρόσθεσε.

Πακού είχε εντοπιστεί τον περασμένο μήνα και στη Δανία και, όπως αναφέρει η DailyMail, όταν εντοπίζεται σε νερά μακριά από την γενέτειρα του σημαίνει ότι κάποιος ιδιοκτήτης ενυδρείου το πέταξε στο νερό.

Οπως εξηγεί ο υδροβιολόγος Πίτερ Μόιλ: «Τα Πακού συχνά καταλήγουν σε ενυδρεία. Μεγαλώνουν γρήγορα και πολλές φορές περισσότερο απ' ό,τι περιμένουν οι ιδιοκτήτες τους κι έτσι τελικά καταλήγουν σε οποιαδήποτε λίμνη ή οποιοδήποτε ποτάμι είναι κοντά»

Ωστόσο, στην περίπτωση της Γαλλίας, οι αρχές δε θα χρειαστεί να προσπαθήσουν να εξοντώσουν το ψάρι, αφού ο Σηκουάνας θεωρείται πολύ βρώμικος για να κολυμπήσει κανείς και η πτώση της θερμοκρασίας τους επόμενους μήνες θα εξολοθρεύσει τα ψάρια του συγκεκριμένου είδους που ζουν κυρίως σε τροπικά νερά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ